Novice

"Podjetje je zame način življenja", pravi Herta Kosmina, ustanoviteljica podjetja Biostile

Spoznajte prehransko svetovalko s televizije.



Kraševka, ki je zagotovo med bolj prepoznavnimi obrazi slovenskih televizij, Slovencem svetuje o prehranskih dopolnilih ter jim pomaga lajšati težave z zdravjem. Pravi, da je "uspeh vračilo energije, ki smo jo v posel vložili". Letos bi se lahko upokojila, vendar leta s svojo energijo in strastjo do dela odlično skriva. Prepoznavnost ji ne prinaša velikega veselja, o negativnih komentarjih pa pravi, da "največkrat komentirajo tisti, ki niso nič naredili v svojem življenju".

Vaše podjetje je družinsko podjetje. Kako so bili videti vaši podjetniški začetki?

Moja zgodba s prehranskimi dopolnili traja že več kot 20 let. Prej sem bila zaposlena v drugem podjetju, potem pa smo se pred 12 leti odločili, da gremo na svoje. Najprej smo nekatera prehranska dopolnila uvažali. Iz Avstralije smo na primer uvozili vlaknine in C-vitamin, oboje pa smo morali zavreči, saj smo ugotovili, da je kakovost slaba, vračati izdelke v Avstralijo pa ni bilo smiselno. Pa je moj najstarejši sin Dalibor predlagal, da začnemo proizvodnjo sami.

Že na začetku poslovne poti smo se odločili, da morajo biti vse naše vhodne sestavine in vsa naša prehranska dopolnila najvišje mogoče kakovosti. Za vsako sestavino vemo, kaj je, kakšne certifikate ima. Jaz pogosto rečem, da dokler bom jaz tukaj, bo to tako. Ne delamo kompromisov pri kakovosti na račun cene. Če damo nekaj vase, pa ni pomembno, ali je človek bogat ali ne, naj bo to najboljše kakovosti. Tudi če zato prodamo nekaj manj.

Zakaj ravno prehranski dodatki, čaji in kozmetika?

Bile so situacije v življenju, ko sem sama ugotovila, da lahko nekatere težave lažje rešim s prehranskimi dopolnili kot z zdravili. Verjela sem, da če sem jaz rešila neke težave, jih lahko tudi drugi. Tako se je tudi izkazalo. Za sabo imam nešteto predavanj zdravnikov, prebranih knjig, pregledanih dokumentarcev. S tem pride tudi znanje, svoje dodajo lastne izkušnje in izkušnje drugih. Imamo neverjetno število ljudi, ki nam zaupajo in se, kadar imajo določeno težavo, znova obračajo na nas.

"Verjamem, da je naše telo stroj, ki je sposobno samozdravljenja, vendar samo če mu dodate vse tisto, kar potrebuje."

Zato tudi izvajamo brezplačne preglede po Sloveniji, s katerimi želimo ugotoviti, česa strankam primanjkuje, kaj bi bilo dobro dodati. Če se stranka odloči za nakup, ima brezplačne preglede tudi naprej. Nato stranko spremljamo nekaj mesecev, da se njeno stanje izboljša.

Več si lahko preberete tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024