Novice

Katere turistične kmetije največ zaslužijo?

[Bizi lestvice] Vse več Slovencev se odloča za preživljanje počitnic na podeželju, stran od mestnega vrveža. Ne le počitnic, veliko je tudi enodnevnih izletov, ko Slovenci odkrivajo odlično kulinariko, neokrnjeno naravo in znamenitosti po Sloveniji.

Katere turistične kmetije največ zaslužijo?

Prihodki turističnih kmetij v zadnjih letih rastejo iz leta v leto. Na Biziju smo pogledali, katere turistične kmetije so v letu 2019 ustvarile največ prihodkov in kakšna je lestvica tistih z največjim dobičkom. Pri pripravi lestvic smo izhajali iz SKD klasifikacije (Turistične kmetije s sobami in Turistične kmetije brez sob) oz. TSmedia klasifikacije (Turistične kmetije). 

Največ prihodkov med turističnimi kmetijami je po podatkih Bizija lani ustvarila Belica Turizem, iz osrčja vinorodne briške pokrajine, ki je ustvarila slab milijon evrov prihodkov, ob tem pa imeli dobrih 100 tisočakov čistega dobička. Sledita Turistično izletniška kmetija Pri Starem Kovaču, ki je iz majhne turistične kmetije skozi leta zrasla v eno večjih na Štajerskem ter Domačila Vodnik iz Adergasa. Na lestvici TOP 10 so turistične kmetije iz različnih krajev po Sloveniji, skupaj so lani imele dobrih 5 milijonov evrov prihodkov. Oglejte si graf.

 

Prvi na lestvici s 100 tisočaki dobička, deseti s 13 tisočaki

Dobička seveda ne moremo primerjati z lestvico največjih zaslužkarjev med odvetniki, saj so pri turističnih kmetijah prihodki in dobiček bistveno manjši. Če pogledamo lestvico tistih turističnih kmetij, ki so imele največji dobiček, so med TOP 3 iste turistične kmetije kot na lestvici tistih z največjimi prihodki. Oglejte si še druge kmetije z največjim dobičkom.  

 

 

Preberite še:

Kateri odvetniki v Sloveniji največ zaslužijo?