Novice

Kašna bo nova podoba Vilharjeve ceste v Ljubljani?

Slovaški vlagatelji, ki ob Vilharjevi cesti v Ljubljani pripravljajo gradnjo megalomanskega poslovno-trgovskega objekta, razkrivajo ime in prve vizualizacije objekta.

Kašna bo nova podoba Vilharjeve ceste v Ljubljani?

Slovaški vlagatelji, ki ob Vilharjevi cesti v Ljubljani pripravljajo gradnjo megalomanskega poslovno-trgovskega objekta, razkrivajo ime in prve vizualizacije objekta.

Potem ko je lani poleti slovaška družba za razvoj nepremičninskih projektov Corwin začela graditi novo stanovanjsko sosesko Kvartet v Šiški, potekajo intenzivne priprave na gradnjo še enega megalomanskega projekta v prestolnici. Tokrat gre za edinstven poslovno-trgovski objekt ob Vilharjevi cesti, za katerega Slovaki trdijo, da bo najsodobnejša, trajnostna in tehnološko najnaprednejša poslovna stavba v državi.

Kot zatrjujejo, je postopek pridobivanja dovoljenj v polnem teku, gradnja naj bi se začela prihodnje leto, končala pa dve leti kasneje. Vrednosti naložbe sicer še nočejo razkriti, glede na velikost in uporabljeno tehnologijo pa pričakujejo, da bo znašala več deset milijonov evrov. Zasnovo projekta bodo v celoti uradno razkrili prihodnji teden.

Po njihovih navedbah gre za edinstven poslovni objekt v središču prestolnice, s poudarkom na zdravju in dobrem počutju uporabnikov. Poimenovali so ga Vilharia, tako kot Corwinovi dozdajšnji poslovni objekti pa bo moral tudi njihov najnovejši objekt prestati strog postopek certificiranja ter uporabljati energetsko učinkovito tehnologijo ogrevanja in hlajenja, urediti zelene strehe, vgraditi neposredne sisteme za filtriranje in kroženje zraka ter pametno upravljanje zgradbe.

Degradirano območje bo dobilo novo vsebino

Več kot desetletje degradirano območje v središču prestolnice, ki je po dolžini umeščeno med Situlo in bodočo Emoniko, po širini pa med Vilharjevo cesto in železniško progo, obsega več kot deset tisoč kvadratnih metrov površin.

Zgradba bo zaradi oblike zemljišča podolgovate oblike in sestavljena iz petih nadstropij. Skupna površina šestih nadzemnih etaž (P+5) bo približno 40 tisoč kvadratnih metrov. Parkiranje je predvideno v dveh podzemnih etažah. Za primerjavo, novo nakupovalno središče Aleja v Šiški meri 106 tisoč kvadratnih metrov.

 

Več si lahko preberete tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024