Novice

Kako najti podjetje, ki vas zanima, in informacije v zvezi z njim?

Bizi omogoča tri vrste iskanja, zato lahko prav vsak uporabi možnost, ki mu najbolj ustreza.

Kako najti podjetje, ki vas zanima, in informacije v zvezi z njim?

Bizi omogoča tri vrste iskanja, zato lahko prav vsak uporabi možnost, ki mu najbolj ustreza.

 

1. Hitro iskanje

Uporabno je takrat, ko želite hitro poiskati določen poslovni subjekt, ki bi ga radi podrobneje preverili, izvozili njegove podatke v Excel ali ustvarili standardno ovojnico za pošiljanje navadne pošte. Hitro iskanje že po nekaj vpisanih črkah predlaga nazive subjektov, na katere kliknete z miško in že sprožite iskanje. Prav tako se vam prikažejo pretekla iskanja.

 

original 603f515155d25_05_iskanje.png

 

2. Napredno iskanje

Napredno iskanje je izjemno priljubljen način iskanja na Biziju. Uporabite ga takrat, ko želite poiskati več poslovnih subjektov pod določenimi kriteriji ali ustvariti segmentirano bazo. Več kot 50 iskalnih kriterijev je razdeljenih v Osnovne informacije, Bonitetno oceno in Finančne informacije.

 

original 603f4cefd6ec5_05_Napredno_iskanje.png

 

Iščete lahko npr. po povezanih osebah, dejavnostih, številu zaposlenih, morebitni blokadi TRR, obstoju sodnih postopkov, finančnih parametrih itd. Uporabite napredni iskalnik, ko vas zanima večje število podjetij, npr. v določeni regiji, razvrščenih glede na prihodke, kapital oz. preostale kriterije. Ko nastavite želene parametre, kliknite zeleni gumb Poišči podjetje.

Nato se vam prikažejo rezultati iskanj, prikazane rezultate pa lahko še dodatno filtrirate in spreminjate (ko jih spremenite, kliknite gumb Osveži rezultate), s čimer ustvarite najbolj relevantno bazo podjetij. Orodja se vam prikažejo takoj, ko označite vsaj en rezultat iskanja. Podatke o vseh prikazanih podjetjih lahko izvozite v Excel, prav tako lahko za vsa prikazana podjetja ustvarite standardne ovojnice za pošiljanje navadne pošte.

 

original 603f4d84b71ce_19_Rezultati_iskanj_NEW.jpg

 

3. Iskanje po dejavnostih

Ta vrsta iskanja je primerna, ko želite poiskati prav vse poslovne subjekte iz določene dejavnosti. Priporočamo previdnost, saj so lahko med rezultati tudi ukinjena podjetja. Za pripravo baze poslovnih subjektov raje predlagamo uporabo naprednega iskalnika.

Izbirate lahko med TSmedia dejavnostmi (bolj opisne kategorije) in SKD dejavnostjo (uradna klasifikacija iz Ajpesa). Vsak poslovni subjekt na Biziju ima eno SKD dejavnost in več TSmedia dejavnosti. Dejavnosti lahko izbirate s klikanjem na seznamu. V pomoč je tudi iskanje po dejavnostih. Ko najdete želeno dejavnost, nanjo kliknite in prikazali se bodo vsi poslovni subjekti izbrane dejavnosti.

- - -

OPOMBA: Podatki so dostopni samo naročnikom Bizi. Če še nimate dostopa, ga lahko naročite TUKAJ.

Za naročnino in več informacij se obrnite na naše svetovalce na številki 01 473 00 40 ali pišite na info@bizi.si.