Bizi svetuje

5 orodij za deljenje in pošiljanje velikih datotek

Tu so orodja, s katerimi bo pošiljanje in deljenje velikih datotek še lažje in hitrejše.

5 orodij za deljenje in pošiljanje velikih datotek

  1. Google Drive

Google Drive omogoča, da tam shranjujte različne datoteke, jih souporabljate ter dostopate do njih v kateri koli napravi. Izkoristite lahko 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. Drugi si lahko vaše datoteke ogledajo, jih urejajo ali komentirajo.

Podjetja pri uporabi storitve Drive Enterprise plačujejo samo za prostor za shranjevanje, ki ga zaposleni uporabijo. V storitev so vključeni Google Dokumenti, Preglednice in Predstavitve, brez težav pa deluje tudi z zbirko Microsoft Office.

  1. Dropbox

Ena najbolj priljubljenih aplikacij za shranjevanje datotek je Dropbox. Izkoristite lahko 2 GB prostora brezplačnega prostora, če pa se odločite za partnerski program, lahko prostor razširite na 15 GB. Do aplikacije lahko dostopate tako prek računalnika kot tudi mobilnih naprav.

 WeTransfer

WeTransfer je priljubljen zaradi preproste uporabe in dejstva, da lahko pošljete neomejeno število paketov. Pred pošiljanjem ni potrebna registracija, naenkrat lahko brezplačno pošljete za 2 GB datotek. Ko datoteke pošljete, prejme prejemnik (ali več prejemnikov) v svoj e-predal povezavo za prenos datotek, ki velja 7 dni.

  1. OneDrive

Gre za Microsoftovo storitev, ki deluje podobno kot Google Drive in Dropbox. Prek orodja lahko shranite svoje datoteke in fotografije ter dostopate do njih prek katere koli naprave.

  1. Firemail

Za pošiljanje velikih datotek predlagamo aplikacijo Filemail. Brezplačno lahko pošljete datoteke do velikosti 50 GB, prejemnikom pa je prenos preko povezave na voljo 7 dni. Njihova stran je na voljo tudi v slovenščini.

Seveda lahko datoteke, fotografije in druge dokumente pošiljate tudi prek drugih orodij, npr. orodij za komunikacijo (Viber, Teams). Med video klici lahko s sogovorniki poleg datotek delite tudi svoj zaslon.