Novice

Dobra analiza trga je ključna

Analiza trga je nujna, preden se podate na trg s popolnoma novim izdelkom. Če najamemo za tovrstne storitve agencijo, je ponavadi znesek zelo visok. Z analizo podjetij v svoji panogi boste prepoznali svojo tržno moč. Tako se boste lažje pripravili na zahtevne sestanke in pogajanja.

Dobra analiza trga je ključna

Za dobro analizo trga je treba imeti izbrane jasne kriterije. Pomembno je, da imamo do tovrstnih informacij hiter dostop in da nam orodje omogoča preprosto uporabo. Kako se sploh lotimo analize trga in kaj potrebujemo:
Objektiven vpogled v trg. Sestaviti si moramo portfelj podjetij, ki jih želimo ciljati in sledite spremembam na trgu.
Poglobljeno finančno analizo. Pomembno je, da dobro spoznamo svoje konkurente in si zagotovimo boljša pogajalska izhodišča in lažje zagovarjamo prednosti svojega izdelka.
Hiter in preprost dostop do informacij. Rezultati, ki jih dobimo iz neke analize, nam morajo biti takoj jasni. Super pa je, če lahko naredimo več različnih analiz in se na ta način pripravimo na različne situacije na trgu.


Z analizo trga na bizi.si lahko na preprost način analizirate konkurenco po kriterijih, ki jih sami izberete. Primerjava podjetij omogoča konkurenčno analizo za pet poljubno izbranih podjetij glede na različne finančne kriterije in časovna obdobja ter dejavnost. Tako si lahko ogledate  finančno stanje vseh vam konkurenčnih podjetij. Hitro in preprosto poiščite nove stranke in odkrijte neplačnike. Prikazane podatke poglobljenih analiz si lahko shranite in uporabite za ponovno obdelavo. Vedno preverite tudi tržni delež podjetja glede na konkurenco na podlagi prihodkov iz   dejavnosti. Spremembe lahko spremljate tudi za več let.

Zagotovite si večjo varnost in uspešnost poslovanja svojega podjetja!

Zakaj je pomembna analiza trga, preden opšljete na trg nov izdelejk? Oglejte si kratek VIDEO.

POMEMBNO: Poslujte s strankami v dobri finančni kondiciji, spoznajte svoje konkurente!

Vaš bizi.si!

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024