Novice

Skupina Intereuropa lani s 3,6 milijona evrov dobička

Skupina Intereuropa v letu 2020 z 150,7 milijona evrov prihodkov od prodaje.

Skupina Intereuropa lani s 3,6 milijona evrov dobička

Skupina Intereuropa je v letu 2020 ustvarila 150,7 milijona evrov prihodkov od prodaje oziroma za šest odstotkov manj kot leto prej. Denarni tok iz poslovanja (EBITDA) je upadel za 12 odstotkov na 12,3 milijona evrov, čisti dobiček pa je znašal 3,6 milijona evrov, kar je 15 odstotkov manj kot leto prej.

Ob tem se je neto finančni dolg na ravni skupine zmanjšal za deset milijonov evrov in je konec lanskega leta znašal 44,4 milijona evrov oziroma 3,6-kratnik EBITDA, kažejo nerevidirani podatki o poslovanju, ki jih je koprska družba danes objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze, poroča STA.

 

Prihodki od prodaje so presegli načrte

Prihodki od prodaje so sicer presegli načrte za osem odstotkov, nad načrti je prodaja na vseh treh poslovnih področjih, v absolutnem znesku najbolj na poslovnem področju kopenskega prometa. Nad načrtovanimi prihodki so vse družbe skupine, razen odvisne družbe v Črni gori in dveh manjših odvisnih družb v Sloveniji, navaja STA.


Na poslovanje je vplivala tudi epidemija

Na poslovanje skupine je v lanskem letu pomembno vplival izbruh epidemije bolezni covid-19, tako da se kljub dodatnim ukrepom zaradi omejevalnih ukrepov držav, v katerih skupina posluje, ni bilo mogoče izogniti znižanju prodaje. V letu 2020 so se v skupini, v primerjavi z letom 2019, najbolj znižali prihodki od prodaje v obvladujoči družbi in odvisni družbi v Črni gori. Drugi največji družbi skupine, družbi na Hrvaškem, je uspelo ohraniti prihodke na ravni iz predhodnega leta, porasli pa so prihodki od prodaje v odvisnih družbah v Srbiji, Ukrajini in Makedoniji, še poroča STA.

 

Več si lahko preberete tukaj.