Novice

Katastrofalni poslovni rezultati podjetja Rolls-Royce

Britanski proizvajalec letalskih motorjev Rolls-Royce je imel lani 3,2 milijarde funtov oziroma 3,7 milijarde evrov čiste izgube, medtem ko se je ta leto prej ustavila pri 1,3 milijarde funtov oziroma 1,5 milijarde evrov. Podjetje je močno prizadela pandemija covid-19, zaradi katere so morali odpustiti več tisoč ljudi.

Katastrofalni poslovni rezultati podjetja Rolls-Royce

Prihodki od prodaje so padli za skoraj 29 odstotkov, na 11,8 milijarde funtov (13,8 milijarde evrov).

"Smrtonosna pandemija covid-19 je imela izjemen vpliv na poslovanje skupine," so ob objavi rezultatov zapisali pri Rolls-Royceu. Najhuje je bil prizadet letalski del posla, saj so države po vsem svetu lani močno omejile potniški zračni promet, zato se je celotna industrija znašla v hudi krizi, poroča STA. 

Lani delo izgubilo 7.000 zaposlenih

Podjetje je lani za milijardo funtov oklestilo stroške, tudi z odpuščanjem. Lani so ukinili 7.000 delovnih mest, do prihodnjega leta jih želijo v sklopu prestrukturiranja družbe skupno 9.000. Izvršni direktor podjetja Warren East je odpuščanja označil za obžalovanja vredna, a nujna. Dodal je, da so uspešno začeli program prestrukturiranja podjetja, kar bodo nadaljevali tudi v letu 2021.

Več si lahko preberete tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024