Novice

Rihter in Filipič zapuščata Pošto Slovenije

Člana poslovodstva Pošte Slovenije Andrej Rihter in Vinko Filipič sta v sredo z nadzornim svetom družbe sklenila sporazuma o prenehanju mandata člana poslovodstva ter razvezi pogodb o zaposlitvi.

Rihter in Filipič zapuščata Pošto Slovenije

Člana poslovodstva Pošte Slovenije Andrej Rihter in Vinko Filipič sta v sredo z nadzornim svetom družbe sklenila sporazuma o prenehanju mandata člana poslovodstva ter razvezi pogodb o zaposlitvi. Prvemu se mandat izteče 5., drugemu pa 15. septembra, so sporočili iz Pošte Slovenije.

Andrej Rihter in Vinko Filipič sta v poslovodstvu Pošte Slovenije sedela skupaj z začasnim generalnim direktorjem Tomažem Kokotom. Ta je nastopil mandat s 1. aprilom, in sicer za največ leto dni, so še sporočili iz Pošte Slovenije.

Tako Rihter kot Filipič sta obenem Intereuropi, ki je v večinski lasti Pošte Slovenije, posredovala odstopni izjavi z mesta člana v nadzornem svetu družbe, je Intereuropa danes objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze. Tudi v tem primeru bo Rihter bo položaj zapustil 5., Filipič pa 15. septembra.

Več si lahko preberete tukaj.