Novice

Poletni dogodki, na katere lahko povabite svoje poslovne partnerje

Bliža se poletje in narašča vznemirjenje ob obilici kulturnih dogodkov, ki spremljajo poletno dogajanje. Eden izmed vidnejših je tudi Cantabile logaški poletni glasbeni festival. Ker obeta veliko izjemnih glasbenih poslastic, lahko nanje povabite tudi svoje poslovne partnerje ali sodelavce.

Poletni dogodki, na katere lahko povabite svoje poslovne partnerje

Že 10. poletni festival se bo začel na Dan državnosti, v nedeljo, 25. junija 2023. Gostil bo kar 8 vrhunskih glasbenih dogodkov ter prepoznavne glasbene ustvarjalce iz različnih koncev Slovenije in Izraela.

Festival bo otvorila edinstvena operna noč, na kateri se bodo pod taktirko maestra Marjana Grdadolnika predstavili Simfonični orkester Cantabile ter odlični mladi pevski solisti Lena Pupis, Rebeka Pregelj, Ana Plahutnik, Žiga Lakner, Peter Grdadolnik ter citrar Tomaž Plahutnik. Gre za glasbeni poklon prazniku in hkrati odprtje poletnega glasbenega festivala, obiskovalci pa bodo lahko slišali skladbe, kot so Slovenec sem, Pesem o Domovini, Cvetje v jeseni, Nessun Dorma, Habanera, Napitnica, La donna e mobile ... 

Eden od vrhuncev festivala bo zagotovo tudi izraelski večer, na katerem se bo predstavil Mladinski simfonični orkester Raanana, ki združuje mlade glasbenike, gojence Konservatorija v Raanani v Izraelu. Številni izmed njih so nagrajenci nacionalnih in mednarodnih tekmovanj ter prejemniki prestižnih štipendij AIFC. Poleg orkestra bo na oder stopil tudi pevski zbor Inbar, ki je bil ustanovljen kot uradni zbor glasbenega centra Raanana Pais in mesta Raanana.

Festival bo 9. julija 2023 zaključila podoknica na vasi, vmes pa se bodo zvrstili dogodki, ki bodo obiskovalce popeljali v svet baroka, harf, tolkal, violončel in saksofonov.

Umetniški vodja festivala Marjan Grdadolnik, sicer tudi skladatelj, dirigent in pedagog, je ob predstavitvi programa povedal: »Logaški poletni glasbeni festival se vsako leto razvija in nadgrajuje ter pomembno vpliva na kulturno življenje v Sloveniji, vsako leto si dogodke ogleda ogromno obiskovalcev iz cele Slovenije. Skozi dogodke in predstavitve daje priložnost tudi mladim glasbenikom, da predstavijo svoj talent in znanje. Program bo tudi letos izjemno bogat, zanimiv, na različnih odrih se bo predstavilo več kot 200 glasbenikov.«