Novice

UBS končal 3,25 milijarde dolarjev vreden prevzem Credit Suisse

Švicarski bančni velikan UBS je danes končal prevzem banke Credit Suisse. UBS bo moral v prihodnjih mesecih v okviru integracije Credit Suisse verjetno sprejeti nekaj težkih odločitev, zlasti glede zaposlovanja, je v petek poudaril izvršni direktor UBS Sergio Ermotti. Izjemna velikost banke, kakršne v Švici še ni bilo, že skrbi politične voditelje.

UBS končal 3,25 milijarde dolarjev vreden prevzem Credit Suisse

"Dokončali smo pravni prevzem Credit Suisse," je banka zapisala v odprtem pismu, objavljenem v časopisu NZZ. Prevzem so označili za "začetek novega zgodovinskega poglavja".

Da bo prevzela močno oslabljeno Credit Suisse, je največja švicarska banka UBS po posredovanju švicarske vlade sporočila sredi marca. Pretekli teden so sporočili, da bo prevzem najverjetneje končan danes.

3,25 milijarde dolarjev vreden prevzem je Evropska komisija odobrila konec maja.

Prihodnji meseci bodo verjetno naporni, je v petek opozoril izvršni direktor UBS Sergio Ermotti in dejal, da bo proces integracije Credit Suisse zahteval več težkih odločitev, zlasti glede zaposlovanja.

"Od ponedeljka lahko UBS začne delovati proaktivno," je za AFP dejal finančni analitik Andreas Venditti. Banka se na prevzem pripravlja od sredine marca in njeno vodstvo že ima idejo o tem, kaj želijo obdržati, zapreti ali prodati, je pojasnil.

Več si lahko preberete tukaj.