Novice

Menjava na vrhu pošte: Novaka bo zamenjal prvi nadzornik Kokot

Nadzorniki Pošte Slovenije so se sporazumno razšli z dolgoletnim generalnim direktorjem pošte Borisom Novakom.

Menjava na vrhu pošte: Novaka bo zamenjal prvi nadzornik Kokot

Novi nadzorni svet Pošte Slovenije je slaba dva tedna po ustanovni seji uresničil ugibanja javnosti in se sporazumno razšel z dolgoletnim generalnim direktorjem Borisom Novakom. Začasno ga bo na čelu državne družbe zamenjal nedavno izbrani predsednik nadzornega sveta Tomaž Kokot, so po današnji seji nadzornikov sporočili s Pošte Slovenije.

Oba preostala člana poslovodstva Andrej Rihter in Vinko Filipič za zdaj ostajata del uprave. Tomaž Kokot je bil za prvega nadzornika imenovan na ustanovni seji 17. marca, njegov namestnik pa je postal Franci Mihelič. Slovenski državni holding je predčasno razrešil štiri nadzornike in imenoval pet novih, poleg Kokota in Miheliča še Aleša Buležana, Ervina Renka in Tomaža Kostanjevca, iz prejšnje sestave pa je ostal le Matjaž Fortič, poroča STA.

Dvakrat kandidiral za župana

Medtem ko je Kokot že dobro desetletje svetnik SDS v občini Poljčane, kjer je dvakrat neuspešno kandidiral tudi za župana, naj bi Mihelič prihajal iz politične kvote NSi. Kokot je sicer magister ekonomskih in poslovnih ved, trenutno pa opravlja doktorski študij na področju projektnega menedžmenta. Ob današnjem imenovanju se je Novaku zahvalil za dosedanje dolgoletno vodenje družbe in dodal, da prevzeto funkcijo jemlje s polno odgovornostjo ter z zavedanjem, da je Pošta Slovenije ena izmed pomembnejših državnih družb, kar se je pokazalo tudi v času epidemije.

"Vse dokler bom opravljal to funkcijo, bom sledil že začrtani razvojni strategiji skupine ter si prizadeval za njeno nadaljnjo rast in razvoj," je še dodal 33-letni vršilec dolžnosti generalnega direktorja Pošte. Prve informacije o možnosti odhoda Novaka so se začele širiti, potem ko ga je vlada sredi februarja po le nekaj mesecih razrešila s funkcije neizvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Ker je Novak dotlej po poročanju medijev veljal za kader največje vladne stranke, je bila omenjena razrešitev presenečenje.

 

Več si lahko preberete tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024