Novice

Kako zanesljivi so vaši poslovni partnerji?

Imajo vaše stranke blokirane račune ali so jih imele v preteklosti?

Kako zanesljivi so vaši poslovni partnerji?

Veste, zakaj je pomembno spremljati blokade? V poslu si vsi želimo sodelovati s podjetji, ki bodo pravočasno in v celoti plačala račune in jih ne bo treba vedno opominjati na plačila. Podjetjem, ki so slabi plačniki, se lahko izognete tudi tako, da na Biziju spremljate stanje TRR-jev in morebitne blokade (potencialnih) poslovnih partnerjev.

Hiter pregled in povzetek stanja TRR-jev in blokad najdete že na Splošnem pregledu, s klikom na Vsi podatki pa se vam odpre podstran TRR in blokade (sicer dostopen tudi z menija na levi strani).

original 603f5b5294cdd_10_Splosni_pregled_TRR.jpg

Ta vam pokaže stanje slovenskih in tujih TRR-jev (odprti, zaprti, blokirani), navedene so številke računov, podatek o tem, kdaj je bil posamezen račun odprt in pri kateri banki.

 

Primer 1:

original 603f5baf56fda_10_Stanje_TRR.jpg

 

Primer 2:

original 603f5baf57004_10_Stanje_TRR_blokiran.jpg

 

Primer 3: Stanje tujih TRR-jev

original 603f5becc9c2e_10_Tuji_TRR.jpg

Pod TRR-ji so navedene morebitne blokade računov in časovnice blokad. Informacija o blokadah TRR in zgodovini blokad je dostopna samo naročnikom polnega dostopa Bizi.

 

Ima vaša stranka blokado računov ali jo je imela v preteklosti?

Občasne blokade transakcijskega računa kažejo na začasne težave v poslovanju in ne trajnejše nelikvidnosti ter s tem dolžnikove insolventnosti. Dlje časa trajajoče blokade računov pa nakazujejo na posebno previdnost pri poslovanju s takšnim podjetjem.

Za vsako podjetje lahko v sklopu Blokade takoj vidite, kateri TRR ima blokado, pri kateri banki, število blokad, obdobje blokade in število blokiranih dni, podatki so prikazani tudi na časovnici blokad, na kateri so obdobja blokad označena z rdečo barvo in zato še bolj izstopajo.

original 603f5c2138cd6_10_Blokade_TRR_casovnica.jpg

Na Biziju so blokade vidne od 30. 6. 2010 naprej.

 

Kaj pomeni rezervacija sredstev?

Dodan »R**« pri posameznem TRR-ju pomeni, da podjetje izkazuje pomanjkanje sredstev za poplačilo njegove obveznosti in ne izkazuje premoženjskega stanja ali plačilne sposobnosti tega imetnika transakcijskega računa. Če imetnik računa svojih obveznosti ne poravna v roku 3 dni, se rezervacija sredstev zavede kot blokada. Če pa sredstva poravna, se rezervacija sredstev izbriše.

original 603f5c5b5586c_10_Rezervacija_sredstev.png

Blokade so vidne tudi na podstrani Aktualne objave, in sicer pod povzetkom Narokov.

Preverjajte podjetja, s katerimi poslujete ali želite z njimi sodelovati ter se tako zavarujte pred tveganji neplačil.

O vseh dnevnih spremembah pri podjetjih, tudi blokadah računov, vas lahko obvešča Bizi obveščevalec, ki vsak dan obvešča o vseh kritičnih dogodkih in drugih pomembnih spremembah pri izbranih podjetjih. Obvestila o spremembah vključujejo obveščanje o stanju transakcijskih računov (odprt, zaprt, blokiran), sodnih objavah, spremembah podatkov v Poslovnem registru Slovenije in finančni oceni.

 

Več informaciji najdete v sklopu BiziHELP, ki je na voljo smao naročnikom polnega dostopa Bizi.

Za pomoč in več informacij nam pišite na info@bizi.si ali pokličite na 01 473 00 40.