Novice

Koprski Cimos ima novega lastnika

Nemška družba Mutares je uspešno zaključila prevzem koprskega Cimosa, izhaja iz objave na spletni strani nemške družbe. Gre za zaključek posla, za katerega so Nemci z italijansko družbo TCH pogodbo podpisali maja letos. V Mutaresu, kjer kupnine ne razkrivajo, si ob prevzemu Cimosa obetajo uspešno sodelovanje.

Koprski Cimos ima novega lastnika

Konec maja, ko je bila podpisana pogodba o prevzemu Cimosa, so iz koprske družbe sporočili, da pridružitev Mutaresovi platformi ponuja uspešno sodelovanje tako skupini Cimos kot skupini Mutares. Skupina Cimos omogoča Mutaresu vzpostavitev strateške avtomobilske platforme. Že obstoječim programom iz segmenta Automotive & Mobility se s prevzemom odpira dostop do Cimosovega strojnega parka in opreme po konkurenčnih proizvodnih stroških.

Prepričani, da lahko Cimos postane vodilni svetovni igralec

Visoke proizvodne zmogljivosti Cimosa z opremo, uporabno za različne izdelke, bodo omogočile razbremenitev nekaterih prezasedenih družb iz trenutnega Mutaresovega portfelja, in to z nizkimi vlaganji. Po drugi strani bo to skupini Cimos omogočilo nadaljnjo rast poslovanja in izkoriščenost proizvodnih zmogljivosti, so navedli v družbi.

V Mutaresu so prepričani, da lahko z operativnimi izboljšavami in rastjo Cimos razvijejo v vodilnega svetovnega igralca tega segmenta, menijo tudi, da bo zavezništvo Cimosu omogočilo dolgoročen razvoj in dodano vrednost vsem njegovim deležnikom.

Več si lahko preberete tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024