Novice

Kdo bodo novi šefi državnih podjetij?

Veliki infrastrukturni projekti tudi v vladi Mira Cerarja ostajajo eno glavnih bojišč med koalicijskimi strankami. V prihodnjih tednih bomo priča novim spopadom za obvladovanje drugega tira in slovenske energetike.

Kdo bodo novi šefi državnih podjetij?

Medtem ko se stopnjuje nezadovoljstvo dela ministrov glede delovanja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB 1 , iščejo nove uprave in nadzornike HSE , Elektra Primorske , Hita , Gen Energije , SID banke .

Projektno podjetje za gradnjo drugega tira železniške proge med Divačo in Koprom, ki ga je vlada ustanovila pred mesecem dni, še vedno nima direktorja. Neuradno zato, ker gre za položaj, zanimiv za različne interesne skupine.

V zgodbi o drugem tiru ima eno ključnih vlog minister za finance Dušan Mramor . Ta je do zdaj nasprotoval financiranju gradnje 1,4 milijarde evrov vrednega projekta z državnim zadolževanjem. Pred časom je Mramor pristal, da bo država do dvesto milijonov evrov vložila v kapital podjetja 2TDK, ki bo gradilo in upravljalo novo progo, imelo pa naj bi tudi zasebne solastnike.

Več si preberite tukaj.