Novice

Kako bo deloval turistični bon in kdo ga bo prejel?

V tretjem protikoronskem zakonu so predvideni tudi turistični boni, s katerimi želi država pomagati slovenskemu turizmu.

Kako bo deloval turistični bon in kdo ga bo prejel?

Turistične bone prejeli vsi državljani, tudi mladoletni, in sicer v višini 50 evrov. Polnoletni bodo dobili bon v vrednosti 200 evrov. Štiričlanska družina bo tako lahko prejela 500 evrov.

Bon bo izdan v elektronski obliki in vezan na davčno številko, državljani pa ga bodo lahko porabili v nastanitvah in nastanitvah z zajtrkom, ki jih ponujajo hoteli, počitniški domovi, kampi, turistične kmetije in vsi drugi podobni nastanitveni obrati za kratkotrajno bivanje. Vso vrednost bo treba izkoristiti naenkrat, bon pa bo prenosljiv med člani družine do drugega kolena. Izkoristiti jih bo mogoče od 1. junija pa do konca leta. Začetek koriščenja je sicer odvisen od tega, kdaj bo tretji protikoronski zakon sprejet.

Skupno bo država za turistične bone namenila okrog 345 milijonov evrov, izkoristiti pa jih bo mogoče za plačilo prenočitve oziroma prenočitve z zajtrkom v hotelih, počitniških domovih, kampih, na turističnih kmetijah in v podobnih nastanitvenih obratih za kratkotrajno bivanje. Ob tem Zdravko Počivalšek, minister za gospodarstvo, pričakuje, da bodo potrošniki še dodatno porabili 172 milijonov evrov.

Več o tretjem protikoronskem zakonu preberite tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024