Novice

Izterjava terjatev iz osebnega računalnika ali tablice

Napredna tehnologija in kognitivne rešitve nam olajšajo marsikateri vidik poslovnega in zasebnega življenja. Podjetje Prohit d.o.o. je poskrbelo za pametne rešitve v procesu izterjave terjatev.

Izterjava terjatev iz osebnega računalnika ali tablice

Upniku je tako preko spletnih aplikacij za izvensodno oz. sodno izterjavo omogočeno 24-urno spremljanje procesa izterjave, ki ga izvaja zunanji izvajalec. Tako odločitev za zunanjega izvajalca izterjave terjatev ni več dilema, saj programska aplikacija zagotavlja sledljivost izvajanja vseh postopkov ter poenostavlja in pospešuje komunikacijo med izvajalcem in upnikom.

Z nekaj kliki do celotne dokumentacije primera

S pomočjo informacijske podpore lahko upnik sledi kronologiji izvajanja celotnega procesa izterjave terjatev (od kreiranje dopisov, kontaktiranja dolžnikov, pogovorov, dogovorov, planov, ipd., pregledu transakcij (plačila, pokrivanje terjatev…, obračunu zamudnih obresti, samodejno in ročno nastavljenim aktivnostim ter kreiranju dokumentov. Tako lahko upnik v vsakem trenutku dostopa do celotne dokumentacije izbranega primera.

V postopku sodne izterjave je dodatno omogočeno kreiranje elektronskih spisov, glede na izbrane postopke pa tudi samodejno kreiranje aktivnosti in dokumentov (programirana logika kaj sledi določenemu procesu oz. aktivnosti. V elektronskem spisu se nahajajo vsi podatki ter dokumenti, ki jih je izvajalec tekom procesa izterjave zbral ali prejel (vsa prejeta in poslana pošta, vsi telefonski klici, e-maili, sms, opombe izvajalca, delovodnik, ipd.. Ob zaključku postopka ali na željo naročnika, se lahko celoten spis v elektronski obliki izvozi iz aplikacije in pošlje naročniku.

Aktivna vključitev v proces izterjave

Ni nujno, da naročnik celoten proces izterjave spremlja le pasivno, kot zunanji opazovalec. Vsekakor je priporočljiva aktivna vloga upnika, ki ima možnost dodajanja opravil v sami aplikaciji, s katerimi usmerja izvajalca, predlaga dodatne postopke in hitro ter enostavno sporoča kakršnokoli spremembo (stanja dolga, umik terjatve, ipd. Angažiranost upnika v procesu izterjave pripomore k večji uspešnosti postopka.

Prilagajanje scenarija izterjave glede na želje upnika

Arhitektura programa je izdelana tako, da omogoča prilagajanje scenarija izterjave željam in potrebam upnika. Določimo lahko število poslanih dopisov, časovno obdobje, število ter periodiko klicev, ipd. Scenarije izterjave je možno spreminjati za posamezne predane pakete, tako se lahko optimalno približamo potrebam upnika z različnimi profili dolžnikov.

Zagotovljena diskretnost dolžnikov

Elektronsko vodenje procesa izterjave ima prednosti tudi za dolžnika, ki se lahko prijavi v spletni vmesnik, namenjen izključno dolžnikom. Pregleda lahko stanje dolga, kontaktira z izvajalcem, preveri možnosti odplačila in celo nastavi obročno poplačilo obveznosti (v okviru scenarija, ki ga predhodno določita izvajalec in upnik. Tako se dolžnik izogne dodatnim opominom in stroškom, ki so povezani z nadaljevanjem procesa izterjave in diskretno uredi poplačilo odprte terjatve.

Poročila, ki bodo zadovoljila še tako zahtevnega analitika

Na podlagi celotne baze podatkov program omogoča izdelavo poljubnih poročil o poteku in uspešnosti izterjave za različne namene, tako za vodje oddelkov kot za upravo. Vnaprej dogovorjena poročila se lahko izvozijo z enim samim klikom, kompleksnejša pa po dogovoru, v roku nekaj dni.

Izterjave terjatev še zdaleč ne predstavljata več dva silaka, ki potrkata dolžniku na vrata. Proces izterjave je danes v celoti informacijsko podprt, kar prinaša popolno preglednost in prilagodljivost željam naročnika. Elektronsko vodenje primerov in avtomatsko kreiranje opravil pa omogočata hitro odzivnost, ki je za uspešno poplačilo terjatev ključnega pomena.

Prohit d.o.o. |izterjave@prohit.si|08 200 37 80