Novice

Slovenija je lahko več kot tranzitna država

Na turističnem sejmu CMT 2015l v nemškem Stuttgartu, so se skupaj predstavile tudi mreža postajališč za avtodome po Sloveniji in v projekt vključene občine.

Slovenija je lahko več kot tranzitna država

Nemške popotnike naj bi prepričale, da je Slovenija lahko več kot tranzitna država in da se je v njej vredno ustaviti.

V pogovoru z obiskovalci se je po besedah koordinatorke projekta Petre Krnc potrdilo, da nemški popotniki z avtodomi poznajo Slovenijo kot državo, skozi katero se peljejo na dopust na hrvaško obalo. A večina jih je pritrdila, da bi se v primeru mreže postajališč za avtodome v Sloveniji ustavila in ostala kakšen dan dlje. Ravno to pa je cilj projekta.

Vsaj eno standardizirano postajališče za avtodome v občini

V okviru projekta bo v prihodnjih treh letih v vsaj 50 slovenskih občinah vsaj eno standardizirano postajališče za avtodome z informacijsko tablo z namigi za izlet. Prva standardizirana postajališča bodo v mrežo vključena že do konca leta.

Nosilec projekta je občina Mirna, trenutno pa so partnerji občine Benedikt, Bled, Črnomelj, Dobrepolje, Dolenjske Toplice, Gornji Grad, Idrija, Jesenice, Kočevje, Koper, Kostanjevica na Krki, Kozje, Krško, Ljubno, Lukovica, Metlika, Miren - Kostanjevica, Nova Gorica, Ormož, Postojna, Radenci, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Razkrižje, Semič, Sevnica, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Šentjernej, Šentjur, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Velenje, Velike Lašče, Vrhnika, Zagorje ob Savi, Zreče, Žalec in Žužemberk.

Vedno več občin

V Stuttgartu so se predstavile še občine Mokronog-Trebelno, Straža, Škofja Loka in Železniki, k projektu pa sta v zadnjih dneh pristopili še občini Sv. Jurij ob Ščavnici in Ivančna Gorica.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024