Novice

Na Gospodarskem razstavišču zaživel turistični sejem Alpe-Adria

Na sejmu Alpe-Adria: Turizem in prosti čas, ki se je začel v Ljubljani, se bo v štirih dneh predstavilo 330 turističnih ponudnikov iz 12 držav. Skupni imenovalec sejma je odklop.

Na Gospodarskem razstavišču zaživel turistični sejem Alpe-Adria

Letošnji poudarek sejma je na aktivnem turizmu. Pohodništvu, kolesarjenju in ribolovu se kot novost pridružujejo še posebej za mlade zanimivi ekstremni, adrenalinski in urbani športi, je pojasnil direktor razstavišča Iztok Bricl.

Obiskovalce po sejmu letos usmerjajo posebne ikone, ki ponazarjajo štiri najbolj prepoznavne tipe turista: tako imenovane počitnikarje, zasvojence z aktivnim turizmom, popotnike in izletnike. Organiziranim skupinam pa so na voljo "turistični vodniki".

Že drugo leto zapored sejem Alpe-Adria dopolnjuje mednarodni sejem gastronomije in gostinsko-hotelske opreme ter sladoleda Gast&Expo v organizaciji Primorskega sejma. Obiskovalcem se tako predstavljajo številni domači in tuji razstavljavci, na voljo pa so jim tudi brezplačne delavnice pod taktirko vrhunskih mojstrov ter številne degustacije.

Več o tem tukaj.