Novice

Z ljubljanskega letališča tudi v španski Madrid

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana je sedaj na voljo nova letalska povezava, in sicer v Madrid.

Z ljubljanskega letališča tudi v španski Madrid

Povezavo zagotavlja španski letalski prevoznik Iberia, ki bo v špansko prestolnico do konca avgusta letel dvakrat tedensko, ob ponedeljkih in petkih. V Fraportu Slovenija si želijo, da bi linija čim prej postala celoletna.

Iberia bo sicer lete zagotavljala le avgusta, v upravljalcu ljubljanskega letališča pa pričakujejo, da bodo po vzoru drugih podobnih prevoznikov, kot je denimo British Airways, dobri rezultati v prvi sezoni vplivali na to, da bo letov v prihodnjih letih več kot letos.

Krašnja računa, da bi Iberia v prihodnji poletni sezoni povečala število frekvenc letov in tudi podaljšala sezono. "Naša želja je, da linija postane čim prej celoletna," je poudaril.

Španski trg je posebnega pomena tako na gospodarskem kot turističnem področju, še posebej se Fraportu Slovenija zdi pomembno, da bodo imeli potniki na liniji med Ljubljano in Madridom možnost številnih letov prek Madrida, ki je eno večjih evropskih letalskih središč. Tako bodo slovenski potniki lahko leteli v razvojni mreži Iberie povsod po svetu, predvsem v Latinsko Ameriko.

V Fraportu novo linijo zelo cenijo in so zadovoljni, da jim jo je uspelo vzpostaviti v teh težjih časih pandemije covida-19. To po mnenju Krašnje pomeni, da Slovenija postaja vedno močnejša in vse bolj priljubljena letalska destinacija, kar jih bodri za nove uspehe na tem področju.

Vzpostaviti želijo še vsaj tri destinacije

Destinacija v Madrid je 12. z ljubljanskega letališča, do konca septembra pričakujejo še vsaj tri. "Glede na epidemiološke čase je to kar lepa številka, s katero smo zadovoljni," je dejal Krašnja, ki je med kmalu vzpostavljenimi novimi destinacijami omenil Dubaj. Prevoznik Flydubai bo neposredno v Dubaj letel trikrat tedensko, tudi pozimi, tako da v Fraportu Slovenija računajo, da bo linija celoletna.

Direktor prodaje za trge Latinske Amerike in poslovnega razvoja pri Iberii Victor Moneo je poudaril, da je vzpostavitev nove linije vedno vznemirljiva, a v trenutnih razmerah, ko se svet sooča s koronavirusom, je to resnično razlog za praznovanje.

Več si preberite tukaj

Petrol omilil ukrepe
16. september, 2021