Novice

Tako je po osemmilijonski prenovi videti naš drugi največji hotel

V četrtek bo svoja vrata za goste znova odprl Hotel Park v samem središču Bleda, ki je bil v prenovi, v katero so vložili osem milijonov evrov, vse od jeseni. To je največji hotel na Bledu in drugi največji hotel v Sloveniji, ki gostom v vsej svoji eleganci po prenovi ponuja 218 sodobno opremljenih sob. Rdeča nit zgodbe, ki jo bo z novo podobo nadaljeval hotel, sta voda in gozd, vodstvo pa v času koronavirusa varnost zagotavlja z nadgrajenimi higienskimi standardi.

Tako je po osemmilijonski prenovi videti naš drugi največji hotel

Ob vstopu v hotelsko avlo pogled zagotovo najprej privabi zelena zasaditev na stenah, nato pa po razkuževanju rok največ pozornosti pritegne vodna fontana v središču velike prostorne avle, kjer si lahko v svojo steklenico natočite čisto pitno vodo. Tako se rdeča nit dveh naravnih elementov, vode in gozda, pojavlja v vseh prostorih hotela, vključno s sobami.

Polovica sob v Hotelu Park, iz katerih se odpira pogled na jezero, je posvečena vodi. Te sobe so opremljene s pomirjujočo modro, z valovitimi elementi in stenskimi poslikavami vode. Druga polovica sob, kjer je pogled usmerjen proti parku z mogočnimi več kot 40-letnimi drevesi, je posvečena gozdu. V teh sobah največ pozornosti zagotovo pritegne živa zelena stena iz mahu, ki skrbi za pravo raven vlažnosti zraka.

"Sobe so pomirjujoče zelene, podobe gozda in dreves nas pozdravljajo s stenskih poslikav, pogled skozi okno pa se zazre v zeleno. Tako sobe, ki pripovedujejo zgodbo o vodi, kot sobe z zgodbo o gozdu, so oblečene v smrekov les, ki porašča tudi bližnjo planoto Pokljuka, smreka pa po starodavnem ljudskem prepričanju velja za drevo, ki lahko prevzame človekovo bolezen," razloži direktorica hotelov na destinaciji Sava Hotelov Bled, Sava Hotels & Resorts, Mojca Krašovec. V petem nadstropju hotela je tudi bolj prestižna suita s čudovitimi razgledi, balkonom s savno in dodatno ponudbo romantične večerje na balkonu, za katero je treba na noč odšteti okoli 250 evrov.

Iz vseh savn in bazena lahko gostje občudujejo najlepšo panoramo Bleda

V istem nadstropju pa je tudi center dobrega počutja Spa Park z enim od najlepših razgledov na Blejsko jezero z otočkom, cerkvijo, Blejski grad in Julijske vršace.

672x436 5ef31f725cf36_3c368d64948d13f98aae_hotel_park_bled.jpeg

Ponudba obsega različne masaže, kopeli, rituale za pare ter sprostitvene, regeneracijske in razstrupljevalne programe. V tretmajih uporabljajo izključno slovenske izdelke, obiskovalci se lahko sprostijo tudi v savnah in plavalnem bazenu.Prav vse savne in bazen ponujajo panoramski pogled na najlepše prizore Bleda, iz bazena pa se na eni strani odpira pogled tudi na bližnjo Stražo. V hotelu je na voljo tudi fitnes s pogledom na jezero.

S konferenčnimi sobami se poklanjajo slovenskim književnikom in centru PEN

Konferenčno središče Hotela Park obsega sedem različnih konferenčnih prostorov, večina pa jih ima najlepše razglede na naravne lepote Bleda. Je v pritličju hotela in je odlično za prirejanje manjših konferenc ali delavnic z do 120 udeleženci, saj združuje štiri srednje velike dvorane, drugo poleg druge. Med njimi so delno fiksne in delno pomične pregradne stene.

Vse dvorane imajo veliko dnevne svetlobe in pogled proti jezeru in gradu. Pred konferenčnim centrom je na voljo novo konferenčno preddverje za razstave, registracijo in pogostitve. V nadstropjih hotela so še tri manjše sejne sobe.

V konferenčnem središču Hotela Park se poklanjajo tudi slovenskim književnikom in slovenskemu centru PEN (združenje pisateljev, pesnikov in publicistov), ki je že leta 1965 na Bledu prvič organiziralo Svetovni kongres PEN. Prenovljene kongresne dvorane so poimenovali po slovenskih literatih in nosijo ime Ivana Cankarja, Franceta Prešerna in Srečka Kosovela.

Za kulinariko skrbi prejemnik Michelinovega priznanja

Velik poudarek v hotelu namenjajo tudi kulinariki. V hotelu je prenovljena restavracija. Bifejska ponudba je prilagojena razmeram v obdobju koronavirusa, zato bo velik poudarek na sveži pripravi hrane pred gosti. Preostale stvari bodo pripravljene porcijsko ali jih bo postreglo osebje. Novost v ponudbi je tudi vinska fontana, kjer si gostje lahko sami izberejo vino, ob pritisku na gumb pa se iz fontane iztoči natanko deciliter, ki ga nato plačajo s svojo hotelsko kartico. Kot je direktorica večkrat poudarila, so zelo ponosni, da je glavni šef kuhinj verige hotelov Simon Bertoncelj, ki je tudi prejemnik prestižnega priznanja the Michelin plate za sveže surovine in skrbno pripravljen obrok v restavraciji Julijana. Bertoncelj skupaj s kolegi v posameznih hotelih načrtuje jedilnike in pogostitve, v hotelski suiti 512 pa bodo ponudili tudi možnost romantične večerje, ki jo bo skuhal prav on in jo bodo gostje lahko pojedli na balkonu.

672x436 5ef31f6d21065_Capture.jpg

Več si lahko preberete tukaj.