Novice

Slovenski startup leta je Instatext

Slovenski startup leta je Instatext

Zmagovalec letošnjega izbora za slovenski startup leta je podjetje Instatext, v finale pa so se uvrstila še podjetja Evegreen, Influee, Grid instruments in Mouzen.

O zmagovalcu

Podjetniki, profesorji na fakultetah, pisci knjig, pravni strokovnjaki, zaposleni v prevajalskih agencijah in vladnih inštitucijah pri svojem delu pogosto pisno komunicirajo v angleškem jeziku. Vsem, ki jim besede ne tečejo tako gladko kot v maternem jeziku, to povzroča nemalo stresa, predvsem pa jim jemlje ogromno časa. Za boljšo razumljivost in berljivost pogosto posegajo po obstoječih orodjih, ta pa jim nudijo le slovnično korekcijo besedil.

InstaText je spletna platforma, ki na podlagi umetne inteligence ustvari takojšnja priporočila in ideje, kako vsebinsko izboljšati tekst, ga narediti bolj berljivega in razumljivega. Za razliko od Grammarly-ja, ki je osredotočen na slovnične popravke, InstaText besedila obogati, saj piscu ponudi predloge za izboljšano besedišče ter ustreznejšo rabo besed, popravi pa tudi slovnične napake. Če je potrebno, preoblikuje celoten stavek in ga umesti v kontekst besedila.

Samo v prvih treh mesecih, odkar je ekipa rešitev lansirala na trg, je zaposlenim v akademskih krogih prodala za več kot 30.000 evrov licenc. Trenutno štejejo več kot 3.000 aktivnih uporabnikov.

Ocenjevalno komisijo so letos sestavljali podjetnik in profesor na Stanfordu Jure Leskovec, soustanovitelj več globalnih tehnoloških podjetij Tomaž Štolfa, soustanovitelj Malih junakov Mic Melanšak, investitor, podjetnik, raziskovalec in profesor Aleš Pustovrh ter direktorica Slovenskega podjetniškega sklada Maja Tomanič Vidovič.

Več o izboru preberite tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024