Novice

Se lahko odprtje Ikee zamakne v prihodnje leto?

Zunanjost in okolica ljubljanske Ikee, ki bo stala v nakupovalnem središču BTC, sta praktično končani. Vodja trgovine, Belgijec Cas Lachaert, ni hotel potrditi, da se bo odprla oktobra, kot je bilo načrtovano. "Če bi bil 100-odstotno prepričan, bi vam povedal," je dejal Lachaert.

Se lahko odprtje Ikee zamakne v prihodnje leto?

Gradnja ljubljanske Ikee se je začela lanskega oktobra. Običajno od začetka do odprtja traja 12 mesecev, vendar vodja ljubljanske trgovine Cas Lachaert ni hotel potrditi, da bo odprtje oktobra.

Konec januarja, še pred izbruhom epidemije koronavirusa v Evropi, so bili v Ikei zelo optimistični, da bodo trgovino odprli oktobra, naklonjene pa so jim bile tudi vremenske razmere. Ljubljanski župan Zoran Janković je bil celo prepričan, da jo bodo odprli predčasno.

"Trenutno vse poteka po načrtu, čeprav se spopadamo z epidemijo. Smo optimistični. Želimo jo odpreti kar se da hitro," je danes dejal Lachaert.

Zunanjost in parkirišče praktično končana

Celotna trgovina je že pod streho, prav tako je postavljena značilna modra fasada. Trenutno potekajo dela v notranjosti, kjer so že vgradili večino tehničnih instalacij. Končano je tudi zunanje parkirišče, kjer bo prostora za več kot 900 avtomobilov, blizu konca pa je tudi postavljanje 48 metrov visoke konstrukcije, na vrhu katere bo znak Ikee.

Švedski pohištveni velikan bo imel v Ljubljani 300 zaposlenih, trenutno pa po podatkih Lachaerta ekipa šteje od 10 do 15 ljudi.

 

Več si lahko preberete tukaj.