Novice

Prihodek Telekoma Slovenije se je v prvih devetih mesecih zvišal za devet odstotkov

Skupina Telekom Slovenije je v prvih devetih mesecih letos ustvarila 485,5 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je na ravni enakega obdobja lani. Čisti dobiček se je zvišal za devet odstotkov na 39 milijonov evrov, je danes objavila družba.

Prihodek Telekoma Slovenije se je v prvih devetih mesecih zvišal za devet odstotkov

Dobiček iz poslovanja pred obrestmi, amortizacijo in davki (EBITDA) je na ravni skupine dosegel 174,8 milijona evrov, kar je malenkost več kot v enakem obdobju lani. Če bi bile cene energentov na ravni leta 2021, bi bil EBITDA glede na lanskih prvih devet mescev višji za tri odstotke, je prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočil Telekom Slovenije, potem ko so se v sredo s poslovanjem seznanili nadzorniki. Dobiček iz poslovanja (EBIT) je znašal 51,1 milijona evrov, osem odstotkov več kot v primerljivem obdobju lani.

 

Vojna v Ukrajini ni neposredno vplivala na poslovanje družbe 

O vplivu vojne v Ukrajini na poslovanje pravijo, da skupina pri poslovanju ni neposredno vezana na ruski ali ukrajinski trg, tako da za zdaj ocenjujejo, da vojna ne bo imela pomembnega neposrednega vpliva na denarne tokove in finančne vire skupine. Občutijo pa posredne vplive, kot so zvišanje cen energentov.

Obvladujoča družba skupine Telekom Slovenije je imela v devetmesečju 430,6 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je odstotek manj kot v lanskem obdobju. EBITDA je padel za štiri odstotke na okoli 135 milijonov evrov, EBIT za osem odstotkov na 31,2 milijona evrov. Čisti dobiček je bil s 23 milijoni evrov nižji za 36 odstotkov.

Več si lahko preberete tukaj.