Novice

Postojnski jami grozi množično odpuščanje zaposlenih

V Postojnski jami nameravajo iz poslovnih razlogov odpovedati pogodbo do 60 od še 174 zaposlenih. 12 delavcev naj bi že odpustili. Glavni razlog je skoraj 80-odstotni padec obiska zaradi novega koronavirusa in zelo neobetavni prihodnji meseci, poročajo Primorske novice.

Postojnski jami grozi množično odpuščanje zaposlenih

"Stanje, ko je družba iznenada ob več kot 75 odstotkov svojih prihodkov, in ker je očitno, da ne bo izboljšanja vsaj do aprila 2021, narekuje pripravo bolj rigoroznih ukrepov. Takega števila zaposlenih, kot ga ima družba sedaj, v nadaljevanju ne bo možno vzdrževati," so v obvestilu o načrtovanih odpuščanjih, ki so ga pridobili v Primorskih novicah, pojasnili v Postojnski jami.

Poudarili so še, da po koncu poletne sezone gostinski lokali in hotel Jama ne bodo več poslovali, zato so odpovedi nujne.

Uradna pojasnila bodo podali v petek
Družbo Postojnska jama smo prosili za dodatna pojasnila o tem, koliko zaposlenih so zaradi koronavirusa že morali in koliko jih še nameravajo odpustiti. "Odgovore na vaša vprašanja lahko pričakujete predvidoma v petek, ko bomo podali izjavo za javnost," so nam odgovorili.

Postojnska jama, katere predsednik uprave je Marjan Batagelj, je sicer zadnja leta beležila rast tako prihodkov kot dobička. Po podatkih poslovnega imenika bizi.si je lani imela 31,4 milijona evrov čistih prihodkov in 9,8 milijona evrov čistega dobička.

Več si lahko preberete tukaj.