Novice

Novi finančni podatki bodo na voljo v juliju

Ker je bil rok za predložitev davčnih obračunov in letnih poročil podaljšan do 31. maja 2020, bodo novi finančni podatki za leto 2019 predvidoma na voljo v začetku julija.

Novi finančni podatki bodo na voljo v juliju

Z uveljavitvijo Zakona o interventnih ukrepih na javnofinančnem področju (ZIUJP) je bil namreč podaljšan rok predložitve letnih poročil za leto 2019 do konca maja, z možnostjo podaljšanja za 30 dni. AJPES, ki pridobiva in vodi podatke o poslovnih subjektih in njihovem poslovanju, bo zaradi podaljšanja pridobil podatke z zamikom, zato bodo podatkovne zbirke (AJPES) letnih poročil za leto 2019, v kolikor rok za predložitev ne bo še podaljšan, na voljo v juliju.

 

O vseh spremembah vas bomo sproti obveščali, potrudili pa se bomo, da vam bomo v najkrajšem možnem času po prejemu podatkovnih zbirk letnih poročil s strani AJPES-a, predstavili tudi nove finančne podatke za leto 2019. Takrat bomo razkrili tudi zanimive podatke o stanju slovenskega gospodarstva v lanskem letu.

 

Do takrat za vas pripravljamo veliko uporabnih vsebin, nasvetnih člankov, primerov dobrih praks in izobraževanj.  Z vsemi aktivnosti pa resnično želimo pomagati vsem podjetjem pri lažjem soočanju z vsemi spremembami in vas opremiti za čas, ki prihaja.