Novice

Nova najnižja vrednost spremljane razširjene košarice živil

Povprečna vrednost razširjene košarice 28 skupin živil se je ob zadnjem popisu z dne 11. novembra še znižala in je najnižja doslej. Tokrat znaša 38,33 evra, kar je štiri odstotke manj kot ob predhodnem popisu. Povprečna vrednost osnovne košarice 15 skupin živil se je medtem zvišala za desetinko odstotka na 25,53 evra.

Nova najnižja vrednost spremljane razširjene košarice živil

Najcenejša osnovna košarica 15 skupin živil je bila tokrat na voljo pri trgovcu Lidl (16,60 evra), so sporočili z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Sledijo košarice trgovcev Mercator (17,64 evra), Spar (22,10 evra) in Eurospin (22,20 evra).

Med dražjimi sta bili osnovni košarici Tuša (35,07 evra) in Hoferja (39,57 evra). Hofer v ponudbi ni imel govejega mesa in jogurta, zato je bila izračunana alternativa, prav tako je imel na voljo dražje piščančje in svinjsko meso, so pojasnili na ministrstvu.

Tuš v osnovni košarici ponuja deset izdelkov slovenskega porekla, Hofer devet, Lidl osem, trgovci Eurospin, Spar in Mercator pa po sedem izdelkov. Največ izdelkov s poreklom v EU ima Spar, in sicer osem.

Več si lahko preberete tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024