Novice

Lufthansa bo do konca leta število zaposlenih zmanjšala za 29 tisoč

Nemški letalski prevoznik Lufthansa bo število zaposlenih do konca leta zaradi pandemije zmanjšal za 29 tisoč. Kot so danes še sporočili iz družbe, bodo večino delovnih mest, več kot 20 tisoč, ukinili v tujini, v Nemčiji pa nameravajo dodatno prihodnje leto število zaposlenih zmanjšati za 10 tisoč.

Lufthansa bo do konca leta število zaposlenih zmanjšala za 29 tisoč

Skupaj naj bi tako družba, ki jo je pred stečajem rešila državna pomoč, število zaposlenih znižala na 100 tisoč, večinoma z odpuščanjem. Del zaposlenih bo moral privoliti tudi v znižanje plač.

Letalska potovanja so ob izbruhu pandemije skoraj popolnoma zastala, zato se je Lufthansa, tako kot drugi prevozniki, znašla v veliki krizi. Do konca tretjega četrtletja je družba vknjižila za 5,6 milijarde evrov izgub. Samo v tretjem četrtletju je zabeležila dve milijardi dolarjev čiste izgube.

Konec septembra je imel sicer koncern na voljo 10,1 milijarde evrov tekočih sredstev. Od tega je bilo 6,3 milijarde evrov z naslova pomoči, ki jo je Lufthansa prejela od držav, v katerih je pomembnejši gospodarski igralec – Nemčije, Avstrije, Švice in Belgije, piše STA.

Več si lahko preberete tukaj.