Novice

Javni razpis za podelitev priznanja RS za poslovno odličnost za leto 2021

Rok za prijavo na javni razpis za podelitev priznanja za poslovno odličnost je 31. marec 2021.

Javni razpis za podelitev priznanja RS za poslovno odličnost za leto 2021

Priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost (PRSPO) je najvišje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju kakovosti proizvodov in storitev ter kakovosti poslovanja kot rezultata razvoja znanja in inovativnosti. Priznanje spodbuja slovenske organizacije k uvajanju sistemov sodobnega, učinkovitega in celovitega doseganja poslovne odličnosti ter hkrati daje prejemnikom priznanja večjo moč pri njihovi konkurenčnosti doma in v svetu.

Pogoji za prijavo: k prijavi na javni razpis so vabljene slovenska podjetja in javne institucije v naslednjih kategorijah:

  • organizacije z več kot 250 zaposlenimi v zasebnem sektorju,
  • organizacije z 250 ali manj zaposlenimi v zasebnem sektorju,
  • organizacije z več kot 250 zaposlenimi v javnem sektorju ter
  • organizacije z 250 ali manj zaposlenimi v javnem sektorju.

Rok za prijavo: 31.3.2021

Priznanje podeljuje Odbor za priznanja, ki lahko podeli prijaviteljem diplome za sodelovanje za določeno raven doseženih točk ali posebne dosežke. Prijavitelji bodo s strani SPIRIT Slovenija, javne agencije prejeli tudi mednarodno veljavne certifikate, ki jih bo glede na pridobljene točke izdal EFQM iz Bruslja na podlagi Distribucijske pogodbe in veljavnih evropskih meril EFQM sheme »Recognised by EFQM« za dosežene točke nad 300 (od 1000 možnih). Organizacija lahko prejeti mednarodni certifikat uporablja v promocijske namene, veljavnost certifikata je tri leta.

Več informacij o razpisu najdete tukaj.