Novice

Ikea začenja z zaposlovanjem v Sloveniji, razpisanih več kot 300 mest

Pohištveni trgovec Ikea je z objavo razpisov za več kot 300 delovnih mest za svojo bodočo trgovino v Ljubljani začel z zaposlovanjem v Sloveniji. Kdaj bo Ikea odprla vrata v Ljubljani, še ni znano, neuradno pa naj bi vrata odprla marca naslednje leto.

Ikea začenja z zaposlovanjem v Sloveniji, razpisanih več kot 300 mest

V Ikei vse bodoče sodelavce vabijo, da se na različne položaje na področju prodaje, logistike, odnosov s kupci in podpore kupcem, prehrane, restavracije in drugih oddelkov, prijavijo preko zaposlitvenega portala MojeDelo.com ali svetovne spletne strani IKEA.

Še posebej spodbujajo prijave raznolikih kandidatov

Kot poudarjajo v družbi, iščejo sodelavce iz najrazličnejših okolij, hkrati pa izbirajo tiste, ki verjamejo v vrednote podjetja, kot so pripadnost, enostavnost, stroškovna zavest ter skrb za ljudi in planet. Kot so še zapisali, hkrati iščejo sodelavce, ki bodo z močno strastjo do notranjega opremljanja dodali svoj delež k ustvarjanju Ikea kulture. "Še posebej spodbujajo prijave raznolikih kandidatov, ne glede na njihovo starost, spol, spolno usmerjenost ali katero koli drugo obliko identitete," so še dodali.

Kot še navajajo, švedski trgovec sledi smernicam družini prijaznega podjetja in vsem sodelavcem nudi različne ugodnosti, vključno z dodatnim zdravstvenim zavarovanjem in zasebnim pokojninskim zavarovanjem.

Vsi razpisi za prosta delovna mesta bodo odprti do konca septembra. Nato bodo v oktobru sledili razgovori in ocenjevanje prijavljenih kandidatov, so še zapisali v izjavi za javnost.

Kdaj bo prva Ikea trgovina v Sloveniji - stavba sicer že stoji v nakupovalnem središču BTC City v Ljubljani - odprla svoja vrata, ne razkrivajo. Neuradno naj bi se to zgodilo marca 2021.

Več si lahko preberete tukaj.