Novice

FURS prodaja avto in motorno kolo Harley Davidson

Finančna uprava je objavila oklic 1. javne dražbe za osebni avto Citroen C4 Picasso 2.0 HDI AUT in motorno kolo Harley Davidson VRSCDX Night Rod Special. Izklicna cena za avto je 3000 evrov, za motorno kolo pa 5000 evrov. Javna dražba bo 15. 7. 2020.

FURS prodaja avto in motorno kolo Harley Davidson

Premičnine se prodajo na javni dražbi po načelu VIDENO – KUPLJENO, je brez garancij, reklamacija po prevzemu ni mogoča. Pred začetkom javne dražbe mora ponudnik vplačati varščino ali predložiti ustrezen instrument zavarovanja plačila varščine v višini 10 % izklicne cene odvzetih premičnin, ki jih želi dražiti, vendar pa znesek ne more biti nižji od 40 evrov.

Udeležencu javne dražbe, ki na javni dražbi ni uspel, se vplačana varščina vrne oziroma predloženi instrument za­varovanja varščine sprosti najpozneje v petih dneh po koncu javne dražbe.

Udeležencu javne dražbe, ki javno dražbo zapusti pred njenim koncem ali ni pripravljen ponuditi niti izklicne cene, ali kupcu, ki ni plačal kupnine se varščina ne vrne, predloženi instrument zavarovanja varščine pa se unovči.

Javna dražba se opravi, če se je udeleži vsaj en ponudnik. Šteje se, da je javna dražba uspela, če vsaj en ponudnik ponudi ceno, ki je enaka izklicni ceni. Premičnino se proda ponudniku, ki je ponudil najvišjo ceno. Kupec mora takoj po končani dražbi oziroma najpozneje v roku 3 dni po končani dražbi plačati kupnino na depozitni račun FURSa. Kupljeno premičnino mora kupec prevzeti takoj po plačilu kupnine.

Če kupec ne prevzame kupljenih premičnin takoj po plačilu kupnine, preide nevarnost uničenja, poškodovanja ali odtujitve kupljene premičnine na kupca.

Od dosežene prodajne cene mora kupec plačati davek na dodano vrednost oziroma davek na motorna vozila, razen če ni predvidena oprostitev plačila tega davka.

Več preberite tukaj.