Izberi dejavnost

Z vnosom "?", nekje v polju, se vam bodo prikazali le trenutno izbrani elementi.
Odstrani izbrano
TSMEDIA dejavnosti
SKD dejavnosti

Izberi pravni status

Z vnosom "?", nekje v polju, se vam bodo prikazali le trenutno izbrani elementi.
Odstrani izbrano
Seznam pravnih statusov
Novice

RTV Slovenija dobila novega direktorja

Programski svet RTV Slovenija je za novega generalnega direktorja imenoval Andreja Graha Whatmougha. Zanj je glasovalo 18 programskih svetnikov, njegova protikandidatka Natalija Gorščak je prejela devet glasov. Mandat bo nastopil 25. aprila, ko poteče mandat aktualnemu direktorju Igorju Kaduncu.

RTV Slovenija dobila novega direktorja

Na razpis za novega generalnega direktorja RTV Slovenija so se prijavili sedanji generalni direktor Igor Kadunc, direktorica Televizije Slovenija Natalija Gorščak in predsednik nadzornega sveta Andrej Grah Whatmough.

 

V prvem krogu je glasovalo 28 programskih svetnikov

14 jih je podprlo Graha Whatmougha, sedem Gorščakovo, za Kadunca pa je glasovalo šest programskih svetnikov. Ena glasovnica je bila neveljavna. Ker noben od kandidatov ni dobil zadostnega števila glasov, to je 15 od 29, je bil izveden drugi krog glasovanja, v katerem sta se pomerila Grah Whatmough in Gorščakova.

V drugem krogu je glasovalo 28 programskih svetnikov. Grah Whatmough je prejel 18 glasov, Gorščakova pa devet. Ena glasovnica ni bila veljavna. Imenovanje novega generalnega direktorja RTVS je potrebno, ker se Kaduncu aprila izteče mandat. Mandat generalnega direktorja sicer traja štiri leta.

Še pred glasovanjem so kandidati predstavili stališče do položaja in vloge RTVS v slovenskem medijskem prostoru, do medijske zakonodaje, ki ureja položaj zavoda, ter do ključnih izzivov na področju programskih, produkcijskih in poslovnih procesov ter na področju financ. Nato so imeli možnost mnenje o predstavitvah in kandidatih podati še sami programski svetniki.

Grah Whatmough je po poročanju STA v predstavitvi svojega programa izpostavil, da je vloga generalnega direktorja zavoda ustvariti pravne, finančne in organizacijske pogoje za izvajanje zavodovega poslanstva. Zavzel se je za finančno stabilizacijo zavoda, saj bo do sredine prihodnjega leta zmanjkalo finančnih rezerv in sredstev za ohranitev zavoda v zdajšnji obliki.

Predvidel je spodbujanje k upokojevanju delavcev, ki imajo izpolnjene upokojitvene pogoje.

Več si lahko preberete tukaj.

Sledite nam tudi na Facebooku, Twitterju in Instagramu.


< Na seznam
© Vse pravice pridržane 1997-2021 TSmedia, medijske vsebine in storitve, d.o.o