Novice

Rešitev za poplačilo vaših terjatev

Konec je obdobja, ko vam neučinkovit sistem izterjave povzroča »sive lase« ter načenja vaše zdravje in zdravje vaših sodelavcev. Posledično vam primanjkuje tudi dragocenega časa za izvajanje vaše osnovne dejavnosti. Tega se zavedamo tudi mi, zato vam ponujamo celovito rešitev po "vaši meri".

Rešitev za poplačilo vaših terjatev

Plačilna nedisciplin je v Sloveniji postala že del poslovne prakse, njene posledice pa čutimo pravzaprav na vseh področjih življenja. Med drugim je to tudi posledica upnikov, ki svojim strankam, zaradi strahu pred izgubo, še vedno omogočajo predolge plačilne roke. Slovenci smo namreč,  v evropskem merilu, glede dolžine plačilnih rokov, že nekaj let prav na dnu lestvice.

Proces izterjave je zelo zapleten proces, ki terja veliko strokovnega znanja in še več izkušenj. Da bo postopek učinkovit in kar se da enostaven ter hiter, je v podjetju nujna sistematičnost, kar pomeni, da si mora vsako podjetje izdelati scenarij izterjave za posamezne vrste terjatev in hkrati dolžnikov ter optimizirati vse delovne procese in se tega dosledno držati.  Za učinkovito izterjavo je bistvenega pomena, da stranko začnemo opominjati že zelo zgodaj, najbolje, takoj po valuti zapadlosti. Pomembno je, da posamezne faze scenarija izvajamo sistematično ter, da zagotavljamo preglednost in sledljivost vseh aktivnosti.

Vsekakor je priporočljivo, da podjetja, ki ne razpolagajo z zadostnimi in dovolj usposobljenimi kadrovskimi viri za učinkovito izterjavo, poiščejo in vzpostavijo sodelovanje z zunanjo agencijo. Izterjava preko zunanjih agencij je v Sloveniji že zelo dobro utečena, saj podjetja, ki jo izvajajo, razpolagajo z usposobljenim kadrom ter kvalitetno informacijsko podporo. Predvsem pa je pomembno, da je trg prepoznal številne prednosti tovrstne izterjave, ki naročnikom zagotavljajo veliko razbremenitev in osredotočanje na osnovno dejavnost.

V  podjetju PROHIT, specializirani agenciji za celovito upravljanje terjatev,  vam nudimo celovite storitve izterjave, ki bodo vašemu podjetju izboljšale denarni tok in zvišale učinkovitost izterjave. Naročnikom omogočamo, da nam svoje neplačane terjatve v celoti prepustijo, kar ima nenazadnje  tudi velik psihološki učinek na dolžnika. Zelo pomembno je, da pri naročniku ustvarimo zaupanje v kvaliteto našega dela, hkrati pa si naročnik, v svojem okolju, ustvari boljšo delovno klimo, z manj stresa, z boljšimi rezultati, predvsem pa z bolj zadovoljnimi zaposlenimi. Sodobna informacijska tehnologija nam omogoča, da lahko postopke izterjave izvedemo optimalno učinkovito in uspešno, predvsem pa, da naročnikom omogočamo, njihovim potrebam, prilagojene rešitve.

Storitve, ki jih ponujamo

Izvensodna poravnava – lahko jo začnemo izvajati takoj po valuti zapadlosti. Gre za sistematično izvajanje točno izdelanega scenarija izterjave oziroma za izvajanje zaporednih korakov večkratnega pisnega opominjanja in telefonskega klicanja, v vnaprej določenih časovnih intervalih. V tej fazi pridobivamo dodatne informacije o dolžniku, rešujemo reklamacije ter sklepamo dogovore o obročnem plačilu dolga.

Sodna izterjava  - po zaključenem izvensodnem postopku lahko za neplačane terjatve pričnemo z izvajanjem postopka sodne izterjave tako za pravne kot fizične osebe. Poleg izvršilnega postopka, za vas lahko izvedeno tudi vse pravdne in insolventne postopke vključno z osebnimi stečaji. Torej, dolg poskušamo izterjati preko vseh možnih in dopustnih postopkov.

V vseh fazah scenarija je naročnik povezan z našo programsko aplikacijo preko spletnega vmesnika, preko katerega  mu je zagotovljen aktiven nadzor nad celotnim izvajanjem procesa. Možno je kreirati poljubna poročila za različne nivoje vodenja.

Torej, sedaj se vam ni potrebno več ukvarjati z neplačniki, izgubljati živcev z dolžniki ter svojega časa in denarja.  Izterjavo neplačanih terjatev lahko v celoti zaupate nam in poskrbeli bomo, da bodo vaše terjatve čimprej poplačane. Plačilo naših storitev temelji izključno na realizaciji, v postopku sodne izterjave je vaš strošek le sodna taksa, ki jo, v primeru plačila, prejmete nazaj.

Ne odlašajte, pokličite nas in skupaj bomo našli najboljšo rešitev za vas.

PROHIT D.O.O., Tržaška cesta 37 A, 2000 Maribor, 08 200 37 80, izterjave@prohit.si, info@prohit.si