Novice

Izjemen uspeh mladih slovenskih podjetnikov

Projekt pametne ptičje hišice oziroma krmilnice Bird Buddy, za katerim stoji pretežno slovenska podjetniška ekipa, je uspešno zaključil svojo rekordno kampanjo na globalni spletni platformi za množično financiranje Kickstarter. Prepričali so 22.924 podpornikov, s pomočjo katerih so zbrali 4,19 milijona evrov sredstev.

Izjemen uspeh mladih slovenskih podjetnikov

Bird Buddy je po obsegu zbranih sredstev doslej najuspešnejši slovenski projekt na platformi Kickstarter. Najuspešnejša slovenska kampanja na platformi pred tem je bilo električno kolo Flykly, s katerim so njegovi avtorji zbrali nekaj več kot 700.000 dolarjev (570.000 evrov), navaja STA.

Ob začetku kampanje so si v ekipi Bird Buddy za osnovni cilj postavili zbrati 50.000 evrov, z zbranimi 4,2 milijona evri pa so se po obsegu zbranih sredstev uvrstili na 35. mesto v zgodovini Kickstarterja, je še razvidno s spletne strani projekta.

Osnovni komplet pametne ptičje hišice Bird Buddy zajema sodobno zasnovano ptičjo hišico s posodo za ptičjo hrano in snemljivim modulom, ki vključuje vgrajeno majhno videokamero z mikrofonom in senzorjem za zaznavanje gibanja.

Senzor zazna prihod ptice in o tem po brezžični povezavi in mobilni aplikaciji obvesti imetnika ptičje hišice. Uporabnik lahko potem s pomočjo aplikacije naredi fotografijo ptice, medtem ko se ta mudi v ptičji hišici.

Aplikacija s pomočjo tehnik umetne inteligence prepozna tudi vrsto ptice, uporabniku omogoča celo urejanje in deljenje fotografij ptic, ponuja pa mu tudi nasvete o najprimernejši hrani za posamezne vrste ptic. Z vgrajenim mikrofonom prepozna vrsto ptice tudi zgolj po njenem oglašanju.

 

Začetek proizvodnje načrtovan sredi leta

V skladu z načrtom bodo s proizvodnjo ptičjih hišic začeli sredi leta 2021, podpornikom pa jih bodo začeli dobavljati predvidoma septembra 2021, je še razvidno s spletne strani na Kickstarterju.

Več si lahko preberete tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024