Novice

Danes se odpirajo fitnesi, kopališča in večji hoteli

S koncem epidemije se odpirajo večji nastanitveni obrati, velnes in fitnes centri ter bazeni. Dovoljene bodo javne prireditve do 200 oseb.

Danes se odpirajo fitnesi, kopališča in večji hoteli

Danes se sprošča več ukrepov, ki so veljali za zajezitev epidemije covida-19.

S spremembo odloka o začasni splošni omejitvi zbiranja ljudi na javnih krajih in mestih v Sloveniji, ki začenja veljati danes, je vlada dovolila zbiranje do 200 oseb. Pred tem je bilo sicer pretekla dva tedna na javnih krajih in mestih dovoljeno zbiranje do 50 oseb. Pri tem pa je treba še naprej zagotavljati minimalen stik med ljudmi v skladu s sprejetimi navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in smiselno upoštevati higienska priporočila.

Odpirajo se centri za velnes in fitnes, bazeni in vodne aktivnosti

Danes prav tako začenjajo veljati spremembe odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Sloveniji. Tako se poleg manjših nastanitvenih obratov, ki so lahko odprti že dva tedna, odpirajo tudi nastanitveni obrati, ki imajo več kot 30 sob, nastanitveni obrati za potrebe zdraviliškega zdravljenja, centri za velnes in fitnes, bazeni in vodne aktivnosti.

Zaprte pa ostajajo diskoteke in nočni klubi. Prav tako ob nedeljah in praznikih ostajajo zaprte trgovine z izjemo bencinskih servisov in lekarn, ki so lahko odprti. Ohranja se tudi minimalni obratovalni čas prodajaln z živili.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024