Novice

Aneksi in grožnje ali kako naj bi Škrabčevi podizvajalci služili z Intereuropo

Ob nadziranju del pri gradnji Intereuropinega terminala v Rusiji so nam večkrat grozili, je v sojenju Andreju Lovšinu povedal nekdanji šef investicij Igor Lukić.

Aneksi in grožnje ali kako naj bi Škrabčevi podizvajalci služili z Intereuropo

Nekdanji član uprave Intereurope Zvezdan Markežič je v zaslišanju v preiskavi, ki ga je danes predvajalo sodišče, dejal, da je bil o projektu obveščen le toliko, kolikor je izvedel iz elaborata, kjer pa ni bilo podatkov o zemljiščih, kot je v navadi pri drugih projektih. V elaboratu tedaj ni zaznal nič sumljivega.

Druga priča, takratni šef investicij Igor Lukić, ki je sodeloval pri pripravi elaborata, je dejal, da so od Lovšina kot osnovo za pripravo dobili list s podatki o parcelni številki, znesku in velikosti zemljišča. "Kako je pri podobnih projektih, težko rečem, saj je bil to največji projekt Intereurope. Tudi danes, ko delamo elaborate, pa pogosto nimamo več podatkov."

Grožnje in Škrabčevi aneksi


Markežič je povedal še, da sam ni vedel, kdo je bil prodajalec zemljišča v Rusiji. Na vprašanje, ali se je kdaj pozanimal, je dejal, da je vedel, da se Lovšin pogovarja z Rikom in da je vpletenih nekaj fizičnih oseb.

Več lahko preberete tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024