Novice

V ponedeljek se odpirajo terase lokalov v oranžnih regijah

V osmih oranžnih regijah se odpirajo terase in vrtovi gostiln in lokalov med 7. in 19. uro.

V ponedeljek se odpirajo terase lokalov v oranžnih regijah

V osmih oranžnih regijah se odpirajo terase in vrtovi gostiln in lokalov med 7. in 19. uro, je sporočil gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

"Gostinci bodo nekoliko lažje zadihali, spet smo korak bližje življenju, kot smo ga vajeni," je še zapisal Počivalšek.

Od ponedeljka naprej bodo tako na terasah in vrtovih stregli pijačo v goriški, gorenjski, obalno-kraški, pomurski, posavski, podravski, koroški in zasavski regiji.

Pri tem bo treba upoštevati navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Tako kot ob dosedanjih odprtjih teras bodo morali zaposleni in gostje ves čas nositi maske, razen ko bodo sedeli pri mizi, strežba bo dovoljena za mizami.

 

Osebni prevzem brez časovne omejitve

Zaradi ukinitve omejitve nočnega gibanja pa se v vseh regijah osebni prevzem blaga, hrane ali pijače na prevzemnih mestih, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, dovoli brez časovne omejitve.

Ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom na daljavo je še vedno dovoljeno povsod. Dovoljeno je tudi opravljanje dejavnosti priprave in strežbe jedi ter pijač v organizacijah, ki izvajajo gostinsko dejavnost za svoje zaposlene oziroma varovance ali za dostavo končnim potrošnikom, so spomnili.

 

Več si lahko preberet tukaj.