Novice

Janša položil temeljni kamen za gradnjo 40-milijonske naložbe

Gradnja 40 mio evrov vrednega E-mobility centra se bo začela prihodnje leto.

Janša položil temeljni kamen za gradnjo 40-milijonske naložbe

Predsednik vlade Janez Janša je z Iztokom Seljakom, glavnim direktorjem Hidrie Holdinga, v Idriji položil temeljni kamen za pomembno visokotehnološko investicijo. Gradnja 40 milijonov evrov vrednega E-mobility centra se bo začela prihodnje leto, iz nove tovarne pa bodo od sredine leta 2023 dalje prihajali ključni sestavni deli za vozila znamk BMW in Mercedes.

Slovenska globalna korporacija Hidria, ki prav letos praznuje 50 let delovanja, se razvija v vse bolj dinamičnem globalnem gospodarskem okolju. Več kot dva tisoč zaposlenih na osmih proizvodnih lokacijah po svetu s svojimi prebojnimi inovacijami pomembno soustvarja zeleno mobilnost prihodnosti. Je namreč ena ključnih globalnih razvojnih dobaviteljic statorskih in rotorskih paketov za pogonske elektromotorje hibridnih in električnih vozil, katerih prodaja vztrajno raste. Več kot 90 odstotkov svojih izdelkov izvozi v 60 držav.

Tehnologija po načelu industrije 4.0

Ker je Hidria že sklenila številne dolgoročne pogodbe z največjimi proizvajalci vozil, obstoječe proizvodne zmogljivosti pa ne zadostujejo naročilom, bodo prihodnje leto v Spodnji Idriji začeli gradnjo novih zmogljivosti.

Na površini skoraj dveh nogometnih igrišč bo visokotehnološki center zajemal najsodobnejše prostore za razvoj in izdelavo ključnih delov elektromotorjev za hibridna in električna vozila. Avtomatizirana in robotizirana proizvodnja statorskih in rotorskih paketov za električna vozila bo digitalno podprta s tehnologijo 4.0. V drugi fazi projekta bo v njem svoje mesto našel tudi center za konstruiranje in izdelavo orodij.

Več si lahko prebeete tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024