Novice

Huawei je izbral Slovenijo za svoje vozlišče 19 držav

Z novim regijskim središčem bo Huawei še okrepil pomen svojega poslovanja s koprskim pristaniščem in ljubljanskim letališčem.

Huawei je izbral Slovenijo za svoje vozlišče 19 držav

Z novim regijskim središčem bo Huawei skrajšal dobavne tokove za 13 držav Evropske unije in še šest držav zunaj te povezave.

Pred dvema letoma smo si na Siol.net za prvi april privoščili kakopak namišljeno novico o tem, da naj bi v industrijski coni ljubljanskega predmestja Stegne neka visokotehnološka družba vzpostavila regijsko proizvodno-logistično središče, a smo zdaj vendarle dočakali resnično novico primerljive vsebine – čeprav ne na lokaciji Stegne, ki tako še vedno vztraja na podobi (in prometni povezanosti), kot da bi se tam ura nepovratno ustavila že pred pol stoletja.

Prednosti odlične lege in usposobljenega kadra

Družba Huawei je v Sloveniji, natančneje v okolici ljubljanskega letališča, vzpostavila osrednje regijsko logistično vozlišče za 19 držav Srednje in Jugovzhodne Evrope. V Sloveniji so namreč prepoznali zelo ugodno logistično lego ter visoko raven usposobljenosti kadra in storitev, je pojasnila regijska direktorica Huawei za carinsko skladnost v Evropi Beata Bogadi.

Več si preberite na tukaj