Izberi dejavnost

Z vnosom "?", nekje v polju, se vam bodo prikazali le trenutno izbrani elementi.
Odstrani izbrano
TSMEDIA dejavnosti
SKD dejavnosti

Izberi pravni status

Z vnosom "?", nekje v polju, se vam bodo prikazali le trenutno izbrani elementi.
Odstrani izbrano
Seznam pravnih statusov
Dogodki

21. DAVČNA KONFERENCA

14.1.2021

21. DAVČNA KONFERENCA

Leto 2020 je kot slabo zrežiran film, še huje, v tem filmu smo, žal, vsi aktivni igralci in ne le statisti. Če je negotovost glede zdravstvenega razpleta epidemije pomembno vprašanje, pa to še zdaleč ni edino. Ker vas vabimo k udeležbi na davčno konferenco, se ne bomo dotikali družbenopolitičnih ter socioloških posledic, ki nas čakajo, temveč zlasti javno-fiskalnih posledic. Milijarde izpada v proračunu zgolj v enem proračunskem letu so posledice, ki jih pred enim letom ne bi upal napovedati nihče, niti najbolj ekscentrični makroekonomist. Preizkušeni davčniki smo se na primer več let zavzemali za nekoliko privlačnejši davčni sistem, ki bi imel srednjeročno in dolgoročno ugodne fiskalne posledice tudi za proračun, pri čemer smo kot ključni element izpostavljali nujnost uvedbe socialne kapice. Ta menda ni bila možna prav zato, ker bi bilo to nevzdržno s proračunskega vidika. Danes se zdijo prej navedeni argumenti prav neverjetno nepomembni. Iz zadnjega pregleda javnofinančnih gibanj za oktober 2020 izhaja, da so davčni prihodki za obdobje januar–september 2020 upadli glede na primerljivo lansko leto za 13,1 % ali za skoraj 830 mio. evrov, medtem ko so se tekoči odhodki iz proračuna povečali za 7,7 %, tekoči transferji pa kar za 47 % ali skupaj za 1,9 milijarde evrov, pri čemer je treba vedeti, da navedene številke govorijo le o posledici prvega spomladanskega vala, ne pa tudi o posledicah neprimerljivo hujšega drugega jesensko-zimskega vala epidemije. Celotni primanjkljaj proračuna je že konec septembra 2020 je znašal 2,4 milijarde evrov, zato se postavlja ključno vprašanje glede bodočih virov za pokrivanje le-tega. Za davčnike je ključno vprašaje, koliko bodo k temu prispevali bodoči davčni prihodki.

Zato smo na davčno konferenco povabili ministra za finance in člana fiskalnega sveta, katerih prispevek bo usmerjen prav v bodočo davčno politiko v povezavi z javnofinančnimi ukrepi po covidu. Poleg ministra in člana fiskalnega sveta bomo gostili tudi predsednika vladnega Strateškega sveta za debirokratizacijo, da predstavi ukrepe na davčnem področju, povezane z debirokratizacijo. Na konferenci bomo razpravljali tudi o transfernih cenah, pa o aktualni delovnopravni in davčni problematiki dela od doma, o primerih davčne zatajitve v kazenskih postopkih, bonitetah in prikritem izplačilu dobička, o DDV-ju pri prodaji in nakupih preko spletnih trgovin ter o posledicah DDV-ja za upnike in dolžnika v prisilni poravnavi. Z zadovoljstvom sporočamo, da bodo na konferenci sodelovali tudi predstavniki sodne veje oblasti, ki bodo razpravljali o dokazovanju davčne zlorabe v davčnih inšpekcijskih postopkih (prispevek Vrhovnega sodišča) ter o izzivih vodenja glavnih obravnav v davčnih sporih pred Upravnim sodiščem, predstavnik FURS-a pa bo predstavil izkušnje davčnega organa v zvezi s samoprijavami v davčnih nadzorih.

Konferenca je namenjena strategom davčne politike, davčni upravi, sodiščem Republike Slovenije, direktorjem, davčnim, finančnim in računovodskim strokovnjakom v podjetjih in institucijah, davčnim svetovalcem, revizorjem, ocenjevalcem in tudi vsem drugim, ki se pri svojem delu pogosteje srečujejo z davčnimi problemi, tako domačimi kot mednarodnimi. Predavatelji so priznani davčni in pravni strokovnjaki s posameznih področij, zato pričakujemo, da bo vzdušje na konferenci ustvarjalno in delovno. Veselimo se srečanja in strokovne razprave z vami.

Vljudno vabljeni.

Datum: 14.1.2020 in 15.1.2020

Ura: 14.1.2020 od 09.00 do 15.15 in 15.1.2021 od 09.00 do 14.00

Lokacija: Konferenca bo potekala preko aplikacije Zoom.

Cena: Zaradi organizacije vas prosimo, da se na konferenco prijavite najkasneje do 13. januarja 2021. Če boste morebiti zadržani, se od konference odjavite, ker vam bomo v nasprotnem primeru zaračunali udeležnino. Odjavo pisno sporočite na e-naslov info@si-revizija.si.

Udeležnina za 21. davčno konferenco znaša 373,32 evra (22-odstotni davek na dodano vrednost je vračunan). Za aktivne imetnike strokovnega naziva in za osebe, ki imajo na dan prijave na kongres veljavno dovoljenje za opravljanje nalog pooblaščenega ocenjevalca vrednosti oziroma pooblaščenega revizorja, znaša udeležnina 317,32 evra (22-odstotni davek na dodano vrednost je vračunan).

Podatke za plačilo konference boste prejeli po elektronski pošti.

Več o dogdku najdete tukaj.


< Na seznam
© Vse pravice pridržane 1997-2021 TSmedia, medijske vsebine in storitve, d.o.o