Novice

V igri za glavna dela na drugem tiru še trije gradbinci

Družba 2TDK, ki bedi nad projektom gradnje drugega tira železniške proge med Divačo in Koprom, je sposobnost za sodelovanje v drugi fazi razpisa za glavna dela na odseku med Črnim Kalom in Koprom priznala avstrijskemu Strabagu s podjetjema Ed Züblin in Gülermak Agirom, Kolektorju CPG v sodelovanju z Yapi Merkezijem in Özaltinom ter turškemu Cengizu. Vsi omenjeni gradbinci so že decembra lani zeleno luč dobili tudi za gradnjo odseka med Črnim Kalom in Divačo.

V igri za glavna dela na drugem tiru še trije gradbinci

Odločitev, ki jo je ob seznanitvi nadzornega sveta sprejela uprava projektnega podjetja, bo, če ne bo pritožb, pravnomočna v osmih delovnih dneh, poroča STA. Pritožbe v postopku oddaje glavnih del pri omenjenem infrastrukturnem projektu, katerega vrednost je ocenjena na nekaj več kot milijardo evrov, so sicer pričakovane.

Na decembrsko odločitev 2TDK o priznanju sposobnosti gradbincev za gradnjo odseka med Divačo in Črnim Kalom so bili tako vloženi štirje zahtevki za revizijo. Zahtevke so vložila gradbena podjetja, ki jim sposobnost za nadaljnje sodelovanje na razpisu ni bila priznana, in sicer Ginex International, YDA in Unitek, IC Ictas ter Gorenjska gradbena družba. Iz družbe 2TDK so danes še sporočili, da so nadzorniki družbe soglasno potrdili podaljšanje roka za oddajo finančnih ponudb, in sicer s prvega na 22. februar.

Več si lahko preberete tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024