Novice

Kateri odvetniki v Sloveniji največ zaslužijo?

[Bizi lestvice] V Sloveniji je v dejavnosti Odvetništvo (M69.101) registriranih 1.408 odvetnikov. Na Biziju smo pogledali, kateri odvetniki so v letu 2019 ustvarili največ prihodkov in kakšna je lestvica tistih z največjim dobičkom.

Kateri odvetniki v Sloveniji največ zaslužijo?

Največ prihodkov med odvetniškimi družbami je po podatkih Bizija lani ustvarila odvetniška družba Rojs, Peljhan, Prelesnik in partnerji, in sicer skoraj 8 mio evrov. Sledita družbi Jadek & Pensa in pisarna Miro Senica in odvetniki. Obe družbi sta ustvarili več kot 4 mio. evrov prihodkov. Na lestvici TOP 10 je s slabimi 3 mio. evrov tudi Odvetniška družba Čeferin. Pa ostali, kdo zasluži največ? Oglejte si graf.

 

Prvi na lestvici s 3 mio. čistega dobička

Tudi na lestvici TOP 10 po čistem dobičku/izgubi je na prvem mestu odvetniška družba Rojs, Peljhan, Prelesnik in partnerji, sledijo Odvetniki Šelih & partnerji in Jadek & Pensa z več kot 1,5 mio. čistega dobička. Pa ostali? Oglejte si graf.

 

Kako so poslovali drugi odvetniki?

Če vas zanima poslovanje še kakšnega odvetnika oz. odvetniške pisarne, si lahko podatke ogledate tako, da v iskalno okno na Biziju vpišete naziv odvetnika oz. družbe in med finančnimi podatki pregledate prihodke, dobiček in druge postavke, ki vas zanimajo.

Če pa vas zanima večji seznam odvetnikov, ki npr. ustvarijo največ prihodkov, lahko te podatke vidite tako, da uporabite napredni iskalnik, izberete ustrezno dejavnost, dodate lahko še druge kriterije, npr.: zelen bonitetni ščit, ima odprte TRR-je, ima od 5 do 10 zaposlenih …   in na koncu gumb Poišči podjetje.

Ko se vam prikažejo rezultati, si pri nastavitvah izpisa nastavite atribute, po katerih želite, da se vam prikažejo rezultati (npr. čisti dobiček ali izguba 2019, Kapital 2019, Stroški dela, SKD dejavnost …).