Novice

Oglejte si utrinke z NetPRO konference

Pester program je pospremilo sproščeno mreženje prisotnih poslovnežev in podjetnikov, kjer so se stkale številne nove poslovne sinergije.

Oglejte si utrinke z NetPRO konference

Prejšnji petek, 2. oktobra, je bil v Grand hotelu Union že 6. NetPRO, največja poslovna in networking konferenca v Sloveniji, v organizaciji TSmedia in Business Intelligence Centra. Letošnji NetPRO je bil nekoliko drugačen, v več pogledih. Ob upoštevanju vseh aktualnih priporočil NIJZ se je na dogodku zbralo 70 slovenskih menedžerjev in podjetnikov, kar je nekoliko manj kot doslej, a je bil cilj konference dosežen.

Številna podjetja so zaradi koronakrize prizadeta. Ta pa je bila za številna podjetja tudi odskočna deska za nove poslovne priložnosti. Pozitivne izkušnje, nekaj idej in nasvetov, kako se spopadati s kriznimi razmerami in kako se odzvati v tej novi realnosti, smo lahko slišali od številnih priznanih strokovnjakov in uspešnih slovenskih podjetnikov, ki so prisotnim predstavili svoje bogate izkušnje in z njimi delili svoje znanje.

Iztok Vodičar, solastnik podjetja Lupit Pole, je udeležencem konference predstavil lastno zgodbo o uspehu, s katero je svoj produkt pripeljal iz garaže v spalnice Jennifer Lopez. S prisotnimi je delil nasvete, kako se spopasti s poslovnimi izzivi in osvojiti slovenski trg ter prodreti na tuje.

original 5f7d647111796_Izotok_Vodicar.jpg

Kako pomembna je uigranost ekipe in zakaj je tako za uspeh kot tudi za neuspeh odločilna vloga vsakega posameznika v ekipi, je na primeru akrobatske ekipe Dunking Devils z energičnim in karizmatičnim nastopom ponazoril njen idejni vodja Domen Rozman. "Če 'falimo', 'falimo' kot ekipa, in če zadenemo, zadenemo kot ekipa," pravi Domen, čigar mantra je: Obstaja ena prava smer. Navzgor! Udeležence konference je navdušil z norimi idejami, ki se jih skupina Dunking Dveils že več kot desetletje loteva s svojimi projekti.

original 5f7d64710fe82_Domen_Rozman.jpg

Zakaj so podporne funkcije v podjetjih prevečkrat podcenjene in spregledane, je spregovorila strokovnjakinja za finančno in davčno pravo, dr. Nana Šumrada Slavnič, vodja pravne službe pri družbah Ekipa2 in Outfit7. Odgovorila je na večkrat zastavljeno vprašanje, na kakšen način lahko nosilci podpornih dejavnosti dodajo vrednost tako imenovane "core" dejavnosti podjetja in zakaj je usklajenost med nosilci glavne in podpornih dejavnosti ključnega pomena za ustvarjanje dodane vrednosti.

original 5f7d64724f6c5_Nana_Sumrada_Slavnic.jpg

Na okrogli mizi o vplivih komunikacije na LinkedInu, o priložnostih in koristih ter tudi nevarnostih, ki jih prinaša aktivna komunikacija na LinkedInu za direktorje podjetij in njihove zaposlene, se je moderatorka Manca Korelc pogovarjala z gosti: Lauro Smrekar iz Competa, partnerico in direktorico komuniciranja, strokovnjakinjo za HR, Simonom Šketo iz Telekoma Slovenije, strokovnjakom in predavateljem za odnose z javnostmi, digitalno in vplivnostno trženje, ter Francijem Pliberškom, lastnikom in generalnim direktorjem podjetja MIK Celje.

original 5f7d6476d7641_Okrogla_miza_Manca_KOrelc.jpg

"Če ni napak, ni napredka," je prepričan Franci Pliberšek, ki meni, da je pri svoji komunikaciji predvsem treba biti iskren. Simon Šketa je poudaril, da je za podjetje dobro, če ima svoje zvezde, z mogočo osebno blagovno znamko. Navsezadnje so v njihovem osončju in je to koristno tudi za podjetje. Laura Smrekar je poudarila, da ne vidi razloga za strah direktorjev oziroma lastnikov podjetij, če so njihovi zaposleni aktivni na LinkedInu. Če bodo dobro skrbeli za svoje zaposlene, jih tudi tako imenovani head hunterji namreč ne bodo speljali.

Na kakšen način je pri poslovanju podjetja lahko v pomoč poslovni asistent Bizi.si, ki bo kmalu zaživel v prenovljeni različici, z novimi funkcionalnostmi in boljšo uporabniško izkušnjo, je udeležencem razkrila mag. Mihaela Leskovec, produktna skrbnica pri TSmedia in strokovnjakinja za trženjsko komuniciranje.

Posel pa ni samo delo, temveč je lahko tudi zabava. Kako lahko vsak posameznik s pravim odnosom do dela, pravo ekipo sodelavcev ter s pravimi orodji, ki nam prihranijo čas, je na primeru vodenja prodajne ekipe predstavila vodja prodajne ekipe TSmedia in mojstrica NLP, Petra Podlipnik.

original 5f7d6477382c9_Petra_Podlipnik.jpg

In ker je glavni namen NetPRO konference mreženje in tkanje novih poslovnih vezi, smo 6. NetPRO sklenili z nastopom Mateja Goloba, soustanoviteljem in vodilnim partnerjem CorpoHub. Predstavil je, kako izvesti vrhunske spletne dogodke in sestanke, predvsem pa, na kaj moramo biti pozorni pri njihovi izvedbi. Na koncu je rdečo nit svojega predavanja sklenil s pozivom, da se vsi prisotni povežejo na Linkedinu. 

original 5f7d6471ae71e_Matej_Golob.jpg

Pester program je tako pospremilo sproščeno mreženje, kjer so se stkale številne nove poslovne sinergije.

Utrinke z letošnje NetPRO konference si lahko ogledate TUKAJ.

Organizatorji smo pri organizaciji NetPRO konference veliko pozornosti posvetili skrbi za javno zdravje. Upoštevali smo vsa priporočila NIJZ in poskrbeli za varnost vseh udeležencev.