Novice

Skupina Intereuropa zvišala prihodke in dobiček

Skupina Intereuropa v prvem četrtletju letos ustvarila 39,6 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je tri odstotke več kot v enakem četrtletju lani.

Skupina Intereuropa zvišala prihodke in dobiček

Skupina Intereuropa je po nerevidiranih podatkih v prvem četrtletju letos ustvarila 39,6 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je tri odstotke več kot v enakem četrtletju lani in štiri odstotke nad načrti. Čisti dobiček se je povzpel za 129 odstotkov na 1,2 milijona evrov in je bil za 319 odstotkov višji od načrtovanega.

Skupina je bruto dobiček iz poslovanja povečala za tri odstotke na 3,1 milijona evrov, kar je za 27 odstotkov več od načrtov. Dobiček iz poslovanja se je povečal za 31 odstotkov na 1,5 milijona evrov in načrtovanega presegel za 173 odstotkov. Na preseganje je pomembno vplivala nižja vrednost amortizacije zaradi spremembe življenjske dobe nepremičnin, je družba danes sporočila prek spletne strani Ljubljanske borze.

Izid financiranja je bil boljši od načrtovanega, na kar so pomembno vplivali nenačrtovani prihodki iz naslova tečajnih razlik v Ukrajini. To je vplivalo tudi na boljši izid financiranja v primerjavi z lani, ko so bile izkazane negativne tečajne razlike v Ukrajini. Prav tako so letos nižji odhodki za obresti na prejeta posojila, so v poročilu zapisali v družbi.

"Skupina je v prvem četrtletju dosegla rast ključnih kazalnikov poslovanja," so poudarili in napovedali izvajanje nadaljnje okrepljene trženjske aktivnosti in zagotavljanje logistične podpore. Neto finančni dolg skupine je znašal 40,8 milijona evrov, kar je za 3,6 milijona evrov manj kot ob koncu leta 2020.

 

Več si lahko preberete tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024