Novice

NLB prevzema družbo Summit Leasing

NLB je danes sklenila pogodbo za pridobitev stoodstotnega deleža v družbi SLS Holdco, ki je matična družba Summit Leasing Slovenija in njenih hčerinskih družb iz skladov, ki jih upravljajo podružnice družbe Apollo Global Management in EBRD. "Lizing storitve ustrezno naslavljajo potrebe naših strank," so zapisali v NLB.

NLB prevzema družbo Summit Leasing

Zaključek transakcije je odvisen od pridobitve regulatornih soglasij in soglasij pristojnih organov oz. institucij za varstvo konkurence in je predviden v drugi polovici leta 2024, so sporočili iz NLB.

Kupnina je v višini knjigovodske vrednosti družbe Summit Leasing z dodatnim manjšim pribitkom. "Glede na razvoj poslovanja do zaključka transakcije bo prevzem predvidoma povečal tveganju prilagojeno aktivo NLB za približno 700 milijonov evrov, kar predstavlja zmerno porabo celotne taktične prevzemne zmogljivosti NLB v skupnem znesku štiri milijarde evrov," so navedli.

V NLB pričakujejo sinergije

Sinergijski učinki na področju stroškov in financiranja bodo po njihovih načrtih omogočili rast dobička v prvem polnem letu po prevzemu. Polno doseganje ciljnih stroškovnih sinergijskih učinkov pa je predvideno približno 18 mesecev po zaključku posla.

Kot so zapisali, je to podjetje s približno 890 milijoni evrov konsolidiranih bruto terjatev vodilni ponudnik avtomobilskega financiranja v Sloveniji, pa tudi vodilni ponudnik potrošniškega financiranja v Sloveniji z bruto terjatvami v znesku približno 95 milijonov evrov. Ima razvejano mrežo več kot 750 trgovcev z avtomobili v Sloveniji in na Hrvaškem ter več kot 550 prodajnih mest za potrošniško financiranje v Sloveniji. Summit Leasing je konec leta 2022 upravljal približno 140 tisoč aktivnih finančnih pogodb z več kot 110 tisoč strankami.

Več si lahko preberete tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024