Novice

Kam lahko pred novim letom povabite svoje poslovne partnerje?

Novo leto se približuje, obilica božičnih in novoletnih druženj, dogodkov, koncertov je tu. Eden najbolj zanimivih in kakovostnih je zagotovo tudi koncert Božič v Ljubljani, ki ga tradicionalno organizira Simfonični orkester Cantabile, vabila na božično doživetje pa bodo veseli tudi vaši poslovni partnerji, sodelavci in prijatelji.

Kam lahko pred novim letom povabite svoje poslovne partnerje?

V pričakovanju božičnega vzdušja se bo Gallusova dvorana Cankarjevega doma 23. decembra 2023 spremenila v prizorišče edinstvenega glasbenega doživetja, na katerem se bo pod taktirko dirigenta Marjana Grdadolnika predstavilo več kot 200 glasbenikov, ki bodo skupaj ustvarili koncert Argentinsko – slovenski božič v Ljubljani.

Poleg Simfoničnega orkestra Cantabile bodo program, poln strastne glasbe, ki združuje slovensko in argentinsko kulturo, izvedli: slovensko-argentinski baritonist Lucas Somoza Osterc, pevka Estera Stojko, violinistka Gaja Žnidaršič, Vokalni ansambel Virilis, veliki združeni zbor in godalni orkester Veris. Veliki združeni zbor bo sestavljen iz raznolikih sestavov, saj ga bodo sestavljali člani Mešanega pevskega zbora Adoramus iz Logatca, Mešanega pevskega zbora Duri, Moškega pevskega zbora Razpotje (oba s Cola), pa tudi člani mladinskega zbora Adoramus ter pevci in pevke iz glasbenih šol Logatec, Črnomelj in Kranj.

Od tanga do slovenskih božičnih

Koncertni program obljublja glasbeno potovanje iz Alp v Ande. S pestro paleto glasbenih izrazov bodo ustvarjalci koncerta združili argentinske temperamentne napeve in tango ter slovenske božične skladbe. Obeta se veličasten sprehod skozi glasbene mojstrovine, ki so jih v zakladnico izjemnih skladb prispevali Astor Piazzolla, Alberto Ginastera, Ariel Ramírez, Carlos Gardel Leopold Belar, Andrej Vavken in drugi skladatelji.

Obiskovalci bodo lahko med drugim prisluhnili temperamentni glasbi iz baleta Estancia, pa Libertangu, z izvedbo Rezijanske, ki je del simfonične pesnitve Barve zelenega smaragda in jo v Argentini množično plešejo folklorne skupine, pa se bodo ustvarjalci koncerta poklonili nedavno pokojnemu skladatelju Avgustu Ipavcu. 

Marjan Grdadolnik je pred koncertom povedal, da: »bodo lahko obiskovalci na tokratnem koncertu prisluhnili glasbenim mojstrovinam iz Argentine, ki jih bo v programu dopolnjevala slovenska božična glasba. Ponovno bomo pokazali, kako glasba povezuje in združuje različne narode.«

Vstopnice so na voljo na blagajni Cankarjevega doma, na spletnem mestu Cankarjevega doma, na Petrolu, pa tudi v poslovalnicah Pošte Slovenije.