Dogodki

Delovno pravo za računovodje

Delovno pravo za računovodje

Dober računovodja mora poleg računovodskega in ekonomskega znanja imeti tudi vedno več pravnega znanja, v kolikor želi svoji stranki nuditi celovit servis. Prav dodatno pravno znanje je navadno tisto, ki loči super računovodjo od računovodje. Delovno pravo je nedvomno pravna panoga, mimo katere računovodje enostavno ne morejo. Vse, kar je povezano z delavci, na koncu rezultira v izplačilu, obdavčitvi ipd. Namen seminarja Delovno pravo za računovodje je na praktičnih primerih spoznati najpomembnejše »računovodske« institute delovnega prava in tudi preveriti, kaj njihova uporaba pomeni tako za delodajalca kot za delavca pri obdavčitvi. Pri vsakem sklopu seminarja, bo predstavljen pravni in davčni/računovodski vidik.

Trajanje seminarja: 8 šolskih ur

 

Predavateljici:
 

Jasmina Malnar Molek
Svetovalka v Svetovalnem centru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Predavateljica ima več kot 23 let delovnih izkušenj s področja financ, računovodstva in davkov, ki jih je pridobila v družinskem podjetju in finančni organizaciji.

Mag. Nina Scortegagna Kavčnik
Strokovnjakinja za delovno pravo. Profesionalna pot jo je od notarske pripravnice in vodje pravne in kadrovske službe ter svetovalnega centra v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije pripeljala do tega, da se je specializirala za delovno pravo. Pri svojem delu na zbornici je sodelovala v vseh pogajalskih skupinah na področju delovnega prava. To so bile za ZDR-1, ZUTD, Zakon o dolgotrajni oskrbi, Zakon o evidencah na področju dela in socialne varnosti, Zakonu o inšpekciji dela, o urejanju dela na daljavo, okrevanju trga dela, … Je predavateljica. Najprej je na Erudiu študentom predavala pogodbeno pravo, nato pa še na MLC Fakulteti za management in pravo Pravo družb ter asistirala pri vajah Uvoda v pravo. Na leto izvede tudi več kot 50 strokovnih seminarjev. Pravijo, da ji beseda teče in da zna zakomplicirane stvari razložiti na enostaven način. Poseben užitek pa so ji predavanja na konferencah, kot so Dnevi delovnega prava, Gradbeno-prostorska-okoljska konferenca, Koktajl sprememb, …. Poleg naštetega Nina tudi rada piše, poleg različnih strokovnih člankov piše tudi strokovne knjige. Začela je z objavo dela svoje magistrske naloge, Sporazumom o odpovedi neuvedenemu dedovanju. Nadaljevala s priročnikom Najemna pogodba za stanovanje in poslovni prostor in Zakonita odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga.

seminarja:
Prijava:

Prosimo, da izpolnite spletno prijavo na dogodek na dnu te strani.

Plačilo kotizacije / OSEBO: Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom seminarja na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Celovška 71, 1000 Ljubljana, številka: 02013-0253606416 (NLB) Sklic: 00 200035 - davčna številka. Namen plačila: OTHR.

Prosimo, da potrdilo o plačilu pošljete na e-naslov jana.golic@ozs.si .

Pisne odjave poslane na jana.golic@ozs.si upoštevamo do 2 dni pred dnevom izobraževanja, sicer zaračunavamo 20 % kotizacije. V primeru, da odjave ne sporočite, kotizacijo zaračunamo v celoti.

V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.

Dodatne informacije: Jana Golić: jana.golic@ozs.si, 01 5830 553.

Vljudno vabljeni!

Datum: 12.5.2021

Ura: od 09:00 do 15:45

Cena: 220 € + 22 % DDV - 268,40€. Za člane OZS in njihove zaposlene (POPUST 30 %) - 150,00 € + 22 % DDV - 183,00€

Lokacija: Dogodek na spletu

Več o dogodku najdete tukaj.