Dogodki

Brezplačno - VSTOP NA TRGE EU IN TRETJIH DRŽAV za začetnike in tiste, ki že poslujejo na tujih trgih

Brezplačno - VSTOP NA TRGE EU IN TRETJIH DRŽAV za začetnike in tiste, ki že poslujejo na tujih trgih

Opis dogodka:

Podjetja se z namenom širitve ali iz drugih razlogov odločajo tudi za nastope na tujih trgih. Kako se lotiti širjenja na tuje trge? Kje iskati informacije za vstop na tuje trge? Kakšne so razlike med EU trgi in trgi tretjih držav, se pogosto vprašajo podjetniki, ko se odločajo za nastop na teh trgih. To so nekatera izmed začetnih vprašanj podjetnikov, ki se prvič podajajo na tuje trge. Vsak tuj trg je unikum in vsak ima tudi svoje zahteve, pravila in predpisane zakonske določbe. Kako potekajo vstopi tako na trge EU-ja, kot trge tretjih držav v praksi, bomo bolj podrobno predstavili na seminarju.

 

Opis programa:


Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija) in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanj (MGRT) v sodelovanju z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije organizira strokovni seminar »Vstop na trge EU in tretjih držav za začetnike in tiste, ki že poslujejo na tujih trgih«, ki bo 18. 5. 2022 od 09:00 do 11:15 ure.

Program:

 • Dostop do informacij za delo na tujih trgih;
 • Kakšni so pogoji posameznih držav na področju EU-ja?
 • Zahteve tretjih držav pri vstopu na njihove trge in pogoji napotitve delavcev;
 • Samostojni podjetniki in iskanje novih tržnih priložnosti;
 • Različni primeri iz prakse

Predavateljica:
Zdenka Bedekovič, univ.dipl.ekon., specialist za področje plač, knjigovodstva in poslovanja v tujini
Zaposlena je v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) na mestu svetovalke – specialistke s področja poslovanja v tujini, ki dnevno svetuje večjemu številu strank. Je avtorica številnih člankov revije Obrtnik podjetnik in redna predavateljica na temo poslovanja v tujini. Bila je predstavnica OZS v delovni skupini za nov Zakon o čezmejnem opravljanju storitev ter za spremembe Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev.

Ostale informacije glede prijave in kontakt:

 • Obvezna predhodna spletna prijava
 • Trajanje: 3 šolske ure
 • Lokacija: Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Učilnica, Celovška cesta 71, Ljubljana (v primeru slabše epidemiološke slike, ki ne bi dopuščala izvedbe seminarja v živo, se bo izvedel webinar preko spletne aplikacije ZOOM)
 • Brezplačna udeležba za vsa podjetja
 • Udeleženci pred začetkom seminarja oz. webinarja prejmejo gradivo predavateljice
 • Več informacij na izobrazevanje@ozs.si in 01 / 58 30 504


Vljudno vabljeni!

 

Datum: 18.5.2022

Ura: od 9:00 do 11:15

Lokacija: Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Celovška 71, 1000 Ljubljana

Več o dogodku najdete tukaj.