Medijske objave
19. april, 2021,

Neizvršni direktorji DUTB so na petkovi seji za vršilca dolžnosti glavnega izvršnega direktorja z 21. aprilom za šest mesecev imenovali Roberta Rožiča. V izvršnem vodstvu bosta še Matej Pirc in Dimitrij Piciga, medtem ko se bo Andraž Grum s tega mesta poslovil 20. aprila, so sporočili iz DUTB.

V prihodnjega pol leta bodo izpeljani postopki za izbor stalnega glavnega izvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Kot so navedli, bo Rožič kot v. d. glavnega izvršnega direktorja vodil področja upravljanja nepremičnin, kadra, notranje revizije, kabinet upravnega odbora s skladnostjo poslovanja, korporativnega komuniciranja in trženja, poroča STA.

 

Pred tem deloval v Mobitelu, Slovenskih železnicah in Elektru Slovenije

Pirc, ki je zdaj glavni izvršni direktor DUTB in je to funkcijo nastopil konec aprila 2019, bo po novem odgovoren za poslovne analize in vrednotenje, pravo, nabavo in javno naročanje, finance, računovodstvo, kontroling in informatiko. Piciga pa bo še naprej vodil področji upravljanja terjatev in lastniških naložb.

 

Več si lahko preberete tukaj.

12. november, 2020,

Bojan Gantar je funkcijo izvršnega direktorja DUTB prevzel 27. maja 2019. V svoji več kot 20-letni karieri je zasedal različne vodstvene položaje ter delal v družbah Hidria Rotomatika in znotraj skupine Hidria ter v Trimu. Pred nastopom funkcije izvršnega direktorja DUTB je bil generalni direktor družbe Alpina, poroča STA.

V DUTB je zasedal mesto enega od treh izvršnih direktorjev. Glavni izvršni direktor DUTB je Matej Pirc, izvršni direktor je še Andraž Grum. Upravni odbor poleg izvršnih direktorjev sestavljajo štirje neizvršni direktorji. Glavni neizvršni direktor DUTB je od začetka junija prvi mož Pošte Slovenija Boris Novak, mesta neizvršnih direktorjev DUTB pa zasedajo še Marko Tišma, Aleksander Lozej in Alenka Urnaut Ropoša.

Več si lahko preberete tukaj.

06. avgust, 2020,

Stanovanjsko sosesko Kvartet, ki je največji zasebni stanovanjski projekt v nastajanju v Ljubljani, sestavljajo štiri petnajstnadstropne stanovanjske stolpnice. Kupcem bo na voljo 221 stanovanj, ki bodo od eno- do štirisobna, in več kot 270 parkirnih mest v dveh podzemnih etažah. Hkrati bo na območju Kvarteta na voljo 580 parkirnih mest za kolesa, stolpnice pa bodo umeščene v več kot 4.000 kvadratnih metrov bogato ozelenjenih površin, so sporočili iz slovenske podružnice Corwina.

V zgornjih nadstropjih luksuzna stanovanja

Zgornjih pet nadstropij v vseh štirih stolpičih bodo ponudili pod ločeno blagovno znamko – Kvartet Skyline Edition. "Vseh 56 stanovanj v tem delu soseske bo imelo nadstandardno višino stropov ter vrhunsko končno obdelavo in bo omogočalo bogat razgled na mesto in Alpe," je zapisal investitor. 

Poleg tega bodo del večine teh stanovanj terase s koriti, ki bodo omogočala zasaditve z grmovnicami in manjšim drevjem. Najvišja nadstropja vseh štirih stolpnic so rezervirana za penthouse, podobno kot v stanovanjskem delu Corwinovega projekta Einpark v Bratislavi, kjer so v 17. in 18. nadstropje umestili štiri luksuzne stanovanjske enote.

Zanimanje kupcev naj bi bilo veliko

Kot so sporočili iz slovenske podružnice Corwina, bodo postopek prodaje začeli tako, da bodo stopili v stik z morebitnimi strankami, ki so svoje zanimanje za nakup stanovanj že izrazile v preteklih osmih mesecih.

"Trenutno morebitne kupce nagovarjamo prek zbranih kontaktnih podatkov, vendar do zdaj niti cene niti nakup niso bili dostopni oziroma mogoči. Naleteli smo na odličen odziv trga, prejeli smo več kot tisoč povpraševanj. Ker želimo omogočiti brezhibno nakupno izkušnjo, se bomo sprva individualno posvetili tej skupini kupcev, kar naj bi nam vzelo približno dva meseca. Močno se trudimo, da bi se splošna prodaja lahko začela v najkrajšem mogočem času," pravi Michal Maco, direktor slovenske podružnice podjetja Corwin.

Zemljišče so kupili od slabe banke

Corwin je zemljišče za stolpnice Kvartet kupil od Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Gre za skoraj sedem tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče na robu Rakuševe ulice in Ceste Ljubljanskih brigad, kjer je pred leti stala restavracija Kitajski zid in je blizu obstoječe stanovanjske soseske Celovški dvori. Parcela je bila nekoč v lasti družb Ceeref Igorja Laha, ta pa jo je pozneje prodal podjetju GPG Inženiring Borisa Dolamiča, navaja STA.

Več si lahko preberete tukaj.