Izberi dejavnost

Z vnosom "?", nekje v polju, se vam bodo prikazali le trenutno izbrani elementi.
Odstrani izbrano
TSMEDIA dejavnosti
SKD dejavnosti

Izberi pravni status

Z vnosom "?", nekje v polju, se vam bodo prikazali le trenutno izbrani elementi.
Odstrani izbrano
Seznam pravnih statusov
Dogodki

20 let javnega naročanja v Republiki Sloveniji

9.3.2017

20 let javnega naročanja v Republiki Sloveniji

V letu 2017 bomo obeležili dvajsetletnico uveljavitve prvega zakona o javnem naročanju. Odtlej je bilo področje javnega naročanja predmet nenehnega dopolnjevanja in spreminjanja. K temu so zlasti pripomogle spremenjene direktive, sodna praksa Sodišča Evropske unije in druge okoliščine, ki jih je želel zakonodajalec normativno urediti (npr. neposredna plačila podizvajalcem. Vsaka izmed sprememb in dopolnitev je prinesla številne novosti, ki so jih morali upoštevati tako naročniki kot ponudniki.
 
Na posvetu bo predstavljen pregled ključnih sprememb in dopolnitev zakonodaje o javnem naročanju, predstavljena bo uporaba novih postopkov javnega naročanja in ključnih institutov, ki so bili s sprejemom novih evropskih direktiv prenešeni tudi v slovensko zakonodajo. V nadaljevanju bo predstavljen pregled pravne prakse in stališč nadzornih institucij, tako z revizijskega kot prekrškovnega vidika, obravnavana bodo vprašanja, s katerimi se naročniki in ponudniki v fazi izvajanja pogodbe vsakodnevno soočate. Za zaključek je organizirana razprava o vključitvi sodnega varstva v revizijski postopek, v katero se lahko s svojimi stališči in izkušnjami tudi aktivno vključite.
Na posvetu bodo sodelovali strokovnjaki in poznavalci javnega naročanja.   
 
Komu je posvet namenjen? Posvet je namenjen vsem, ki se ukvarjate z javnimi naročili in se želite celovito seznaniti z vsebino javnih naročil z različnih vidikov, pod vodstvom strokovnjakov iz teorije in prakse. Vabljeni ste predstavniki naročnikov in ponudnikov ter vsi, ki ste kakorkoli odgovorni za javna naročila. Glede na vsebino je posvet namenjen tudi članom strokovnih komisij, nadzornim odborom, vsem odgovornim v lokalnih skupnostih. Vabimo odvetnike, sodnike in vse, ki se želite na enem mestu seznaniti z najbolj perečimi vprašanji na področju javnih naročil.


Kdaj: 9. in 10. marec 2017
Kraj: Pravna fakulteta v Ljubljani

Več informacij o posvetu najdete tukaj.


< Na seznam
© Vse pravice pridržane 1997-2016 TSmedia, medijske vsebine in storitve, d.o.o